Szõllõsi Istvánné Tartalom Elõzõ Következõ

SZÖLLÕSI ISTVÁNNÉ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Nem volt szándékomban szólni, de mivel Balsay István képviselõtársam elõszeretettel hozta szóba a nevemet, kénytelen vagyok reagálni. Csodálatának adott hangot képviselõtársam, miszerint tényleg csoda, hogy szép csöndben ülök és hallgatom a vitát. Nekem is volt az elmúlt években néhány dolgon csodálkoznivalóm.

Csodáltam ugyanis, hogyan születhet törvény az intézmények önkormányzati tulajdonba adásakor annak ellenére, hogy éveken keresztül az intézmények fenntartásának garanciája nem volt meg. Csodáltam továbbá, hogy az önkormányzati szövetségek hogy nem tudtak kellõ erõt demonstrálni akkor, amikor az új feladatok ellátásához szükséges - ön által is említett - pénzeszköz megteremtése aligha volt feltételezhetõ. Csodáltam továbbá az elmúlt alkalommal az érdekegyeztetõ tárgyaláson, hogyan vált ketté a munkavállalók és az önnkormányzatok útja, amikor arról volt szó, amit mi kértünk és jogosan, nevezetesen, hogy ne lehessen bérbõl dologi kiadásokat csinálni az önkormányzati intézményekben.

Úgy gondolom, a csodálkozáson túl számunkra, számomra egy lehet a fontos: az intézmények mûködésének a garanciája, függetlenül attól, hogy a fenntartó helyi vagy megyei, valamint az ott foglalkoztatottak bérének garanciája, ami, és ugyebár, nem kell csodálkozni, ha nagyon sok esetben, éppen az önkormányzatok nem vitatható anyagi nehézsége miatt bírósági tárgyalásokon folytatódik sajnálatosan.

Úgy gondolom, hogy ma nem a pénzügyi garancia megteremtésérõl van szó, és szerfölött csodálkoznék, ha ezt képviselõtársam nem tudná. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage