Parlamenti különóra

Mivel telnek egy országgyűlési képviselő hétköznapjai? Hogyan vált politikussá? Ezeket a kérdéseket teszik fel leggyakrabban a diákok a velük beszélgető képviselőnek a Parlamenti különórán.

A Parlamenti különóra egy olyan program, amely során a diákok az Országház megtekintése után egy izgalmas kvízjáték keretében mérik össze tudásukat, megismerik a Könyvtár könyvritkaságait, és az ebédet követően kötetlenül beszélgethetnek a meghívott országgyűlési képviselővel. A karzatról bepillantanak az igazi Országgyűlés munkájába, majd a délutáni szimulációs játék alatt a képviselők szerepébe bújva játszanak el egy jelenetet a törvényhozásról egy ifjú házelnök, miniszter és sok más szereplő közreműködésével. A napot az Országgyűlési Őrség díszbemutatója zárja, biztosítva, hogy a diákok ne csak tudással és élményekkel, hanem vidámsággal gazdagodva térjenek haza a Parlamenti különóráról.

A rendezvény az iskolai tanévben hetente kerül megrendezésre, egyidejűleg négy középiskolai osztály részvételével.
A programra online jelentkezési naptárunk segítségével jelentkezhetnek.
A programról bővebb információt a parlamentikulonora@parlament.hu e-mail-címen kérhet.

Parlameni különóra- jobb oldal

Soron következő esemény

 A következő Parlamenti különóra időpontja:
 

Örömmel tájékoztatjuk, hogy 2020. július 7-től, keddtől az Országgyűlési Múzeum pedagógiai programjai ismét elérhetők.

A programokon való részvétel a járványhelyzetre való tekintettel az alábbi biztonsági intézkedések betartásával lehetséges:

•    A Látogatóközpontban, az Országházban és az Országgyűlési Múzeum kiállítóhelyein kötelező saját arcmaszkot vagy szájat és orrot eltakaró sálat, kendőt viselni.
•    A kiállítóterekben a látogatók számára kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítunk.