Múzeumpedagógiai foglalkozások

Örömmel tájékoztatjuk, hogy 2020. július 7-től, keddtől az Országgyűlési Múzeum pedagógiai programjai ismét elérhetők.

A programokon való részvétel a járványhelyzetre való tekintettel az alábbi biztonsági intézkedések betartásával lehetséges:

•    A Látogatóközpontban, az Országházban és az Országgyűlési Múzeum kiállítóhelyein kötelező saját arcmaszkot vagy szájat és orrot eltakaró sálat, kendőt viselni.
•    A kiállítóterekben a látogatók számára kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítunk.

Éld át a történelmet! - A 2015-ben újraalapított Országgyűlési Múzeum pedagógiai műhelye szeretettel várja mindazokat a diákcsoportokat, akik szeretnének megismerkedni a magyar törvényhozás ezeréves történelmének egy-egy izgalmas fejezetével.
Az általános iskolásoknak és gimnazistáknak készült tematikus, vagy egy-egy korszakot felölelő foglalkozások az iskolai tananyaghoz igazodva elmélyítik és új szemszögből világítják meg a korábban szerzett ismereteket.
A játszva tanulás, drámajáték és interaktivitás eszközeinek segítségével többek között választ kapunk arra, hogy egyes korokban hogyan működött az országgyűlés, kik voltak a tagjai és hogyan születtek meghatározó törvényeink.

Foglalkozásainkhoz Országház-látogatás is kapcsolódik.
Múzeumpedagógiai programjainkon való részvétel ingyenes.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy foglalkozásaink előzetes egyeztetést követően szombaton is igénybe vehetők.

 

Királycsinálók. A koronázások és a Szent Korona története

   

  • Ajánlott korosztály: 4–7. évfolyam
  • Időtartam: 60 perc
  • Választható időpontok: kedd, szerda, csütörtök, péntek: 10:45

A foglalkozás fókuszában a koronázási szertartás és ennek nélkülözhetetlen kelléke, a Szent Korona áll. A diákok megismerik a koronázási ékszereket övező legendákat és kalandjaikat, majd kis csoportokban felkészülnek fiktív koronázásunk egy-egy jelenetének előadására, melyhez élethű kellékek állnak rendelkezésükre.
Jelentkezéshez kérem, kattintson ide.

Fontos információk

Helyszín, elérhetőség:
Országház (1055 Budapest, Kossuth tér 1–3.). A jegyek átvétele és a múzeumba való bejutás a Látogatóközponton keresztül történik.
E-mail: muzeum@parlament.hu
Telefon: 06-1-441-4109

Országház-látogatás belépőjegy átvétele:
Kérjük, hogy a kinyomtatott befogadó nyilatkozatot hozzák magukkal a látogatásra és belépőjegyüket 15 perccel a látogatás megkezdése előtt vegyék át a Látogatóközpontban működő jegypénztárban.

Belépés:
A csoport a megadott létszámban és a megadott idő előtt pár perccel a Látogatóközpont beléptetési pontjánál gyülekezzen.
Az Országház méltósága minden látogatótól megköveteli a kulturált öltözködést.
Az Országház épületébe kizárólag előzetes biztonsági átvizsgálás után lehet belépni. Nagyobb méretű táskák és csomagok, illetve személyi sérülés okozására alkalmas tárgyak (bicska, kés, szúró-, vágóeszköz, gázspray stb.) nem hozhatók be. Tilos az épületbe fegyvert, lőfegyvert, lőszert, robbanóanyagot, robbantószert vagy ezek felhasználására alkalmas készüléket, illetve bármilyen pirotechnikai eszközt behozni.
Fogyatékkal élők is látogathatják az Országház épületét, mozgáskorlátozott látogatóknak akadálymentes közlekedést biztosítunk. Jelentkezésnél vagy jegyvásárlásnál kérjék munkatársaink segítségét.
Vakvezető kutya kivételével az épületbe élő állatot behozni tilos.

Egyéb:
Az épületben fényképezőgép és videokamera használata megengedett. A biztonsági beléptető rendszer területén és a kupolacsarnokban – a Szent Korona védelme érdekében – tilos a fényképezés.
Nyilvános illemhely használatára a Látogatóközpont bejáratánál van lehetőség.
A látogatás az országgyűlés programjai vagy állami protokollrendezvények miatt akár közvetlenül a beléptetés előtt lemondható.
Parkolásra a Látogatóközpont előtt nincs lehetőség.

Vasúti kedvezmény

Vidékről érkező csoportok utazásához igénybe vehető a MÁV ingyenességet biztosító utazási kedvezménye. A jegyvásárláshoz szükséges befogadó nyilatkozatot a foglalkozásra történő jelentkezést követően, az időpont-egyeztetés után tudjuk Önöknek elküldeni.