Bevezetés


A cikksorozat a rendszerváltoztatás 30 éves évfordulója jegyében 2020-ban indult. A Parlament.hu kulturális hírei között hétről hétre visszaemlékező cikkek idézik fel a korabeli fontosabb eseményeket; a hírek között a kommunista diktatúra összeomlásával és az egypártrendszer lebontásával összefüggő történések, valamint a parlamenti demokrácia kiépülésének és a népképviseleti országgyűlés magyarországi újjászületésének mozaikjai elevenednek meg. A cikkek összegyűjtve itt olvashatók el.

30 éve történt

30 éve történt – 1993. június 7–9. A magyar Országgyűlés és az Európai Parlament küldöttségének tanácskozása

1993. június 7–9. között az Országházban tartott tanácskozást a magyar Országgyűlés és az Európai Parlament küldöttsége, hogy áttekintsék az Európai Közösség és Magyarország kapcsolatainak alakulását.

Az Európai Parlament küldöttségét Habsburg Ottó, az EP magyar kapcsolatok delegációjának vezetője irányította, a magyar parlament küldöttségét pedig Hörcsik Richárd, a törvényhozás EK-ügyek bizottságának elnöke vezette.

Az MTI hírarchívum alapján

Habsburg Ottó és Szabad György az Országházban

Habsburg Ottó és Szabad György az Országházban
Forrás: MTI

Közzétéve: 2023-06-07 09:00

Kategória: 30 éve történt

Könyvajánló

„...a második magyar ezerév kezdete...” – A magyar népképviselet újjászületése képekben (1990–1994)

A korabeli felvételekkel gazdagon illusztrált, reprezentatív kötet az első szabadon választott Országgyűlés megalakulásának harmincadik évfordulójára jelent meg az Országház Könyvkiadó gondozásában.

A kötetet itt lehet előjegyezni.