Bevezetés


A cikksorozat a rendszerváltoztatás 30 éves évfordulója jegyében 2020-ban indult. A Parlament.hu kulturális hírei között hétről hétre visszaemlékező cikkek idézik fel a korabeli fontosabb eseményeket; a hírek között a kommunista diktatúra összeomlásával és az egypártrendszer lebontásával összefüggő történések, valamint a parlamenti demokrácia kiépülésének és a népképviseleti országgyűlés magyarországi újjászületésének mozaikjai elevenednek meg. A cikkek összegyűjtve itt olvashatók el.

30 éve történt

30 éve történt – 1992. március 23-án Magyarországra érkezett Lady Diana walesi hercegné

Lady Diana walesi hercegné 1992. március 23-án kétnapos látogatásra érkezett Budapestre. Diana hercegné a Brit Balett társulatot kísérte el hazánkba, a szervezet fővédnökeként. Az Országházban Antall József miniszterelnök fogadta.

Az MTI hírarchívum alapjánAntall József miniszterelnök fogadja Diana hercegnét, 1992. március 24. Forrás: MTI/Honéczy Barnabás

Közzétéve: 2022-03-23 10:53

Kategória: 30 éve történt

Könyvajánló

„...a második magyar ezerév kezdete...” – A magyar népképviselet újjászületése képekben (1990–1994)

A korabeli felvételekkel gazdagon illusztrált, reprezentatív kötet az első szabadon választott Országgyűlés megalakulásának harmincadik évfordulójára jelent meg az Országház Könyvkiadó gondozásában.

A kötetet itt lehet előjegyezni.