Bevezetés


A cikksorozat a rendszerváltoztatás 30 éves évfordulója jegyében 2020-ban indult. A Parlament.hu kulturális hírei között hétről hétre visszaemlékező cikkek idézik fel a korabeli fontosabb eseményeket; a hírek között a kommunista diktatúra összeomlásával és az egypártrendszer lebontásával összefüggő történések, valamint a parlamenti demokrácia kiépülésének és a népképviseleti országgyűlés magyarországi újjászületésének mozaikjai elevenednek meg. A cikkek összegyűjtve itt olvashatók el.

30 éve történt

30 éve történt – 1992. február 6-án Magyarországra érkezett Alexander Dubček

1992. február 6-án Szabad Györgynek, az Országgyűlés elnökének meghívására parlamenti küldöttség élén Magyarországra érkezett Alexander Dubček, a Cseh és Szlovák Szövetségi Gyűlés elnöke. Alexander Dubček az 1968-as „prágai tavasz” meghatározó alakja volt.

Az MTI hírarchívum alapján

Szabad György Alexander Dubčeket, a Cseh és Szlovák Szövetségi Gyűlés elnökét fogadja 1992. február 6-án Forrás: magántulajdon

Közzétéve: 2022-02-08 11:42

Kategória: 30 éve történt

Könyvajánló

„...a második magyar ezerév kezdete...” – A magyar népképviselet újjászületése képekben (1990–1994)

A korabeli felvételekkel gazdagon illusztrált, reprezentatív kötet az első szabadon választott Országgyűlés megalakulásának harmincadik évfordulójára jelent meg az Országház Könyvkiadó gondozásában.

A kötetet itt lehet előjegyezni.