Bevezetés


A cikksorozat a rendszerváltoztatás 30 éves évfordulója jegyében 2020-ban indult. A Parlament.hu kulturális hírei között hétről hétre visszaemlékező cikkek idézik fel a korabeli fontosabb eseményeket; a hírek között a kommunista diktatúra összeomlásával és az egypártrendszer lebontásával összefüggő történések, valamint a parlamenti demokrácia kiépülésének és a népképviseleti országgyűlés magyarországi újjászületésének mozaikjai elevenednek meg. A cikkek összegyűjtve itt olvashatók el.

30 éve történt

30 éve történt – 1992. április 14. Az Európa Tanács budapesti Információs és Dokumentációs Központjának megnyitása

1992. április 14-én nyílt meg a nagyközönség számára az Európa Tanács budapesti Információs és Dokumentációs Központja. A Központot az Európa Tanács és a magyar Országgyűlés mint társalapítók hívták életre 1991. október 1-én. Az intézmény tevékenységét önállóan, az Európa Tanács útmutatása szerint végezte. Az Információs és Dokumentációs Központ 2010-ben jogutód nélkül megszűnt az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának határozata szerint. A könyvtári állományt az Európa Tanács átadta az Országgyűlési Könyvtárnak.

Az Európa Tanács budapesti Információs és Dokumentációs Központjának megnyitója, 1992. április 14.
Forrás: magántulajdon


 

Közzétéve: 2022-04-14 10:12

Kategória: 30 éve történt

Könyvajánló

„...a második magyar ezerév kezdete...” – A magyar népképviselet újjászületése képekben (1990–1994)

A korabeli felvételekkel gazdagon illusztrált, reprezentatív kötet az első szabadon választott Országgyűlés megalakulásának harmincadik évfordulójára jelent meg az Országház Könyvkiadó gondozásában.

A kötetet itt lehet előjegyezni.