Bevezetés


A cikksorozat a rendszerváltoztatás 30 éves évfordulója jegyében 2020-ban indult. A Parlament.hu kulturális hírei között hétről hétre visszaemlékező cikkek idézik fel a korabeli fontosabb eseményeket; a hírek között a kommunista diktatúra összeomlásával és az egypártrendszer lebontásával összefüggő történések, valamint a parlamenti demokrácia kiépülésének és a népképviseleti országgyűlés magyarországi újjászületésének mozaikjai elevenednek meg. A cikkek összegyűjtve itt olvashatók el.

30 éve történt

30 éve történt – 1991. augusztus 23-án adták át a Képviselői Tájékoztató Központot

1991. augusztus 23-án adták át a Képviselői Irodaház 7. emeletén a képviselők tájékoztatására létrehozott központot, amelyet az Országgyűlés főtitkára és az Országgyűlési Könyvtár főigazgatója közösen alakított ki. A megnyitón részt vett Dornbach Alajos, az Országgyűlés alelnöke és az amerikai Frost Bizottság szenátorokból és szakértőkből álló küldöttsége.

Az MTI hírarchívum alapján


A Képviselői Tájékoztató Központ átadása, 1991. augusztus 23.

Forrás: MTI Fotóbank

 

Közzétéve: 2021-08-27 10:26

Kategória: 30 éve történt

Könyvajánló

„...a második magyar ezerév kezdete...” – A magyar népképviselet újjászületése képekben (1990–1994)

A korabeli felvételekkel gazdagon illusztrált, reprezentatív kötet az első szabadon választott Országgyűlés megalakulásának harmincadik évfordulójára jelent meg az Országház Könyvkiadó gondozásában.

A kötetet itt lehet előjegyezni.