Katalóguskeresés - kurzor villog

 

Nyitó oldali csempék

Tartalom megjelenítő

Biztonsági intézkedések mellett nyit újra a könyvtár hétfőtől

Kedves Olvasóink!

Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2020. június 22-től, hétfőtől ismét látogatható az Országgyűlési Könyvtár. A nyári nyitvatartási rendnek megfelelően hétfőtől péntekig 9 és 20 óra között várjuk önöket, szombatonként pedig intézményünk zárva tart. Olvasójegyük érvényessége a zárvatartás időtartamával meghosszabbodik.

A COVID-19 járványt követő helyzet azonban rendkívüli biztonsági intézkedések bevezetését teszi szükségessé olvasóink és munkatársaink védelme érdekében a könyvtár használata során.

Egyidejűleg 40 fő tartózkodhat a könyvtárban. A hosszadalmas várakozás elkerülése érdekében lehetőséget biztosítunk előzetes helyfoglalásra, legkésőbb a látogatás napján reggel 9 óráig a +36 1 441 4133-as telefonszámon vagy a beiratkozas@ogyk.hu email-címen.

Szolgáltatásaink teljes körűen igénybe vehetők, kivéve az olvasói számítógépek használatát. A katalógusban való keresésre az eligazítóban és az olvasóteremben rendelkezésre áll néhány gép, minden más informatikai tevékenység csak saját eszközön végezhető. Felhívjuk figyelmüket, hogy a használatba vett köteteket 72 órás karantén után tesszük ismét hozzáférhetővé olvasóink számára.

Mindemellett az alábbi járványügyi szabályok betartását kérjük látogatóinktól:

  • biztonsági távolság tartása
  • maszkviselés a könyvtár munkatársaival folytatott kommunikáció során
  • informatikai eszköz és fénymásoló fertőtlenítése használat előtt, a szolgálati pontokon rendelkezésre álló fertőtlenítő kendő segítségével
  • a XXV-ös kapunál, az olvasóterem ügyeletes pultjánál, a ruhatárban és az eligazítóban elhelyezett kézfertőtlenítő használata mindennemű kontaktus alkalmával

Bannerek

Olvasói fiók

Magyar Jogi Portál

Országház Könyvkiadó

MPGY

Muzeális

Soltész bibliográfia

Steindl

Fotótár

Kisebbség - v5

ADT logo