Az NFFT civil delegáltjai megválasztották a társelnökük! - NFFT

Eseménynaptár

02.06.

2023. február 6.

EEAC workshop

02.08.

2023. február 8.

NFFT civil delegáltak online ülés

03.15.

2023. március 15 - 16.

ESDN konferencia

05.22.

2023. május 22 - 23.

ESDN workshop

Beágyazott alkalmazások

Humán_Sári_

Nagy kép

A fenntartható fejlődéshez elengedhetetlen az emberi erőforrás: megvalósulásához szükség van megfelelő létszámban és jó egészségi állapotban elő emberekre, tudásukkal, képességeikkel együtt. Az ember immár a közgazdasági mérések szerint is a nemzet legfontosabb erőforrásává vált.

Társadalom

Nagy kép

A nemzet társadalmi erőforrásait az erkölcsi normák és értékek, az egyének közötti kapcsolatok és a bizalom, valamint az egyének alkotta szerveződések, intézmények, továbbá a kulturális tevékenységek és a kulturális örökség alkotják. A közös történelem, a  hagyományok, valamint az ezek továbbadásáért és a társadalom többi tagjáért, továbbá a jövő nemzedékekért érzett felelősség összetartó erőt képvisel, és alkalmakat teremt az együttműködésre, a nemzeti összetartozás érzésének megélésére.

Környezet

Nagy kép

A természeti erőforrások megfelelő mennyisége és minőségi állapota elengedhetetlen. A természeti erőforrások által nyújtott ökoszisztéma-szolgáltatások a természetes es az ember által módosított ökoszisztémák által a társadalom számára biztosított közvetett és közvetlen hasznokat jelentik. Ilyen hasznok a termeléssel összefüggő szolgáltatások (pl. élelem), a természeti körfolyamatokkal kapcsolatos szabályozó szolgáltatások (pl. klimaszabályozas), a támogató szolgáltatások (pl. tápanyag-körforgás), és a kulturális szolgáltatások (pl. pihenés-feltöltődés).

Gazdaság

Nagy kép

A gazdasági erőforrások jelentik az alapot az adott társadalom anyagi gyarapodásához. A termelőeszközök technikai színvonala, az infrastruktúra minősége, a befektetési-hitelezési intézmények megbízhatósága nemcsak az előállított javak érteket határozzak meg, de a termelés-fogyasztás során igénybe vett természeti tőke nagyságára is hátassal vannak. Az emberi erőforrások hasznosítása és kiteljesedése szinten elképzelhetetlen gazdasági erőforrások nélkül.

Hírek

Vissza Az NFFT civil delegáltjai megválasztották a társelnökük!

A tegnapi napon az NFFT Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács civil delegáltjai online megbeszélését tartottak, ahol többek között társelnököt választottak maguk közül. Ezt a tisztséget újfent Farkas István, az MTVSZ társelnöke tölti be. A megbeszélésen továbbá a civil delegáltak eszmét cseréltek, hogyan tudnának hatékonyan bekapcsolódni a Tanács munkájába, milyen témákat javasolnának a tavaszi Tanácsülésekre.

sdg wellbeing


EHJ!videó2


videó 3


hirek videó