Készült: 2022.08.16.23:47:23 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

117. ülésnap, 261. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Felszólalás oka részletes vita lezárva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:45

Felszólalások:  <<  261  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Úgy látom, nincs több hozzászólásra jelentkező. Megkérdezem azért, hogy kíván-e esetleg még valaki hozzászólni. (Nincs jelzés.) Nem jelentkezett senki sem, így a képviselői felszólalások végére értünk, és a költségvetés újra megnyitott részletes vitáját lezárom.

Megkérdezem Tátrai Miklós államtitkár urat, hogy a határozathozatal előtt vagy most kíván válaszolni a vitában elhangzottakra. (Tátrai Miklós: A határozathozatal előtt.) A határozathozatal előtt, tehát később.

Ebben az esetben csak annyit kell közölnöm önökkel, hogy a módosító javaslatokról következő ülésünkön határozunk, de ezt szerintem az én bejelentésem nélkül tudják. Most pedig rátérünk a további részletes vitákra.

Soron következik elsőként a közúti közlekedési előéleti pontrendszerről szóló 2000. évi CXXVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/4303. számon, a bizottságok ajánlását pedig T/4303/11. számon kapták kézhez a képviselők.

Indítványozom, hogy a benyújtott módosító javaslatokat - azok számára és összefüggéseire figyelemmel - összevontan tárgyalja meg az Országgyűlés. Kérem, hogy aki ezzel egyetért, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.)

A jól látható többség elfogadta ezt az ügyrendi javaslatot.

Így megnyitom a vitát az ajánlás 1-6. pontjaira. Kérdezem, kíván-e valaki felszólalni 5 perces időkeretben. (Jelzésre:) Bocsánat, egyelőre van egy kis gond a vita további folytatását illetően, mert ha jól látom, nincs itt az előterjesztő, úgyhogy egy picit meg kell állnunk; hacsak az államtitkár úr nem kapott felhatalmazást a másik minisztériumtól arra, hogy ebben a témában is képviselje a kormány álláspontját, de feltételezem, hogy nem. (Tátrai Miklós: Sajnos nem.) Kis türelmét kérném a jelenlévőknek, megpróbáljuk kideríteni, hogy az előterjesztő megérkezik-e vagy sem.

Az a baj, hogy még csak azt sem tudom mondani, hogy áttérünk a következő napirendi pont tárgyalására, mert ott sincs előterjesztő, sőt a harmadikhoz sincs előterjesztő, úgyhogy egyelőre türelmesen várunk. Egy pici türelmet kérek. Pár perc technikai szünet után folytatjuk az ülést. Addig egy kis laza átmozgatást javasolok mindenkinek, hátha már unják a sok ülést. Magam is ezt teszem.

Tíz perc múlva folytatjuk az ülést.

(Szünet: 16.29-16.35

Elnök: dr. Áder János

Jegyzők: Szűcs Lajos, Török Zsolt)

Felszólalások:  <<  261  >>    Ülésnap adatai