Készült: 2024.06.21.02:46:01 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

91. ülésnap (2023.11.21.), 152. felszólalás
Felszólaló Kósa Lajos (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:09


Felszólalások:  Előző  152  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KÓSA LAJOS (Fidesz): Köszönöm a szót. 2010-ben volt a fővárosnak működési hitele egyébként. (Gy. Németh Erzsébet: Nem volt, képviselő úr! Nem volt! Nem volt!) Viszont a helyzet az, hogy 2010-ben az önkormányzati rendszer feladatellátása úgy nézett ki, hogy az előző nyolc év állapotához képest közel 300 teljesen új feladat jött az önkormányzati rendszerbe, amit el kellett volna látni, anélkül, hogy egy fillér pluszfinanszírozást erre kaptunk volna a kormánytól. Az volt az ellenkező véglet, tehát csak jöttek-jöttek a feladatok, hatáskörök  egyszerűen nem lehetett ellátni.

A helyzet az, hogy nem is vádolnám a fővárost azzal, hogy bármifajta sportlétesítményt fejlesztett, főleg stadiont, mert máshogy látjuk ezeket a kérdéseket, hogy mi szükséges, mi nem. Csak egy dolgot szeretnék megjegyezni: még látszólag teljesen reménytelen helyzetben is, Debrecenben úgy valósítottuk meg a stadionfejlesztést, hogy az akkor is működési nullszaldós a működési bevételei kapcsán, hogyha egyébként egy darab focimeccset nem rendezünk benne.

(18.30)

Tehát egyébként úgy is lehet fejlesztést csinálni, hogy végiggondolja az ember, hogy milyen bevételek kalkulálhatók a működésből, hogy legalább a működési bevételek fedezzék a működési kiadásokat, ez egy felelős magatartásnak tűnik. Viszont az a helyzet, hogy eddig még a Fidesz-kormány az önkormányzati rendszert soha nem hagyta magára, mindig találtunk valamit, ilyen volt az adósságrendezés. Ha azt következetesen végigvisszük, akkor a főváros vagyona elment volna, amit én nem támogattam egyébként, függetlenül attól, hogy most mit gondolok a főváros vezetéséről, és egyébként ezért kellett konszolidálni a fővárost is. Örömmel támogattam (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), de egy biztos: konszolidáltuk az önkormányzati rendszert. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  152  Következő    Ülésnap adatai