Készült: 2024.06.20.00:25:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

86. ülésnap (2023.11.06.), 112. felszólalás
Felszólaló Kósa Lajos (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:15


Felszólalások:  Előző  112  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Előzetesen álljon itt két idézet, az egyik Donáth Annától: a migráció egy olyan kérdés, ami teljesen álkérdés, és azt gondoljuk, hogy fókuszáljunk az igazi, valós problémákra; a másik Gyurcsány Ferenctől való (Moraj az ellenzéki padsorokból: Na!), így szól: jobban kell félni a kutyapiszoktól, mint a terroristáktól, szóval, nézzenek a lábuk elé, és gondolkozzanak józanul. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Józanul?) Tudom, hogy az utolsó kitétel egy kicsit bizarrul hangzik, de szó szerinti volt az idézet. (Derültség a kormánypártok soraiból.)

(17.40)

Ma már tudjuk, hogy a baloldal, a teljes ellenzék migránspárti álláspontot képvisel, és ha rajtuk múlna, ugyanolyan helyzetben lenne Magyarország, mint Belgium, Franciaország, Németország. (Dr. Selmeczi Gabriella: Jól mondja!)

Azt állítottuk a kezdetek kezdetétől, hogy a migrációt meg kell fékezni, védeni kell a schengeni határokat, úgy a magyar, mint az Európai Unió esetében is. Ugyanakkor az Unió szemmel láthatóan még több migránst akar behozni, ezzel egyébként minden határon túl növeli a terrorveszélyt Európában. Ma már nem lehet elmenni biztonsággal egy európai nagyvárosba anélkül, hogy ne gondolna az ember arra, hogy mi történt a svéd futballszurkolókkal, hány tanárt vagy papot fejeztek le Franciaországban, kit éppen hogyan késeltek meg, vagy Svédországban kit robbantottak fel.

Felröppent a hírekben, hogy a debreceni laktanyát javasolják felújítani és itt migránstábort nyitni az európai uniós elképzeléseknek megfelelően. Ezzel kapcsolatban kérdezem, hogy mi az álláspont. Előzetesen mondom: mi, debreceni politikusok élesen ellenezzük azt, hogy migránstábor létesüljön Debrecenben. (Zaj, közbeszólások az ellenzéki padsorokból.) Nem azért zárattuk be 2014-ben, ’15-ben, hogy újranyissuk. (Taps a kormánypárti oldalon.)
Felszólalások:  Előző  112  Következő    Ülésnap adatai