Készült: 2024.06.21.02:52:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

71. ülésnap (2023.06.13.), 86. felszólalás
Felszólaló Kósa Lajos (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  86  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ha végighallgattuk az ellenzéki vezérszónoklatokat, akkor egyet elmondhatunk: a hozzászólók nem ragaszkodtak a valósághoz; ezt egy példán keresztül szeretném bemutatni. Most túl azon, hogy annak a költségvetési vezérszónoklatnak semmi értelme nincsen, ami kiragad a sok ezer előirányzat közül egyet innen, egyet onnan, és azokat összeveti  mert a költségvetés pont nem erről szól, hanem az ország működésének egészéről , de itt többen elmondták, hogy a kormány nemhogy családbarát, hanem a családok ellensége, és ennél családnyúzóbb kormányzat nincs is Európában. Egy adatot kivettek: 10-13 éve változatlan a családi pótlék.

De ha az összefüggéseket nézzük, kedves képviselőtársaim, akkor tény, hogy Magyarország az európai uniós országok közül GDP-arányosan a legtöbbet költi családvédelemre és családtámogatásra; oké, nem a családi pótlékon keresztül, hanem még ezer más eszközön keresztül, de az eredmény mégiscsak az, hogy GDP-arányosan 6 százalék fölötti a családok támogatása, 3300 milliárd forint volt, és nem lépünk ebből vissza. Csak azért mondom, mert más a politika, mert nem a családi pótlékon keresztül adjuk oda, mint egyetlen és egyébként is a működését tekintve a legkevésbé hatékony módszer, hanem számtalan más eszközön keresztül.

Csak ha valaki ezt kívülről nézi, akkor azt mondja, hogy úristen, itt van egy adat, tényleg 12 éve változatlan a családi pótlék, tényleg hazudunk, csak nyúzzuk a családokat. Nem igaz! Annyi csúsztatás, hazugság nagyon ritkán hallható zanzásítva, mint amit itt az ellenzékiektől hallottunk a magyar parlamentben, miközben ez a legcsaládbarátabb kormánya az Európai Uniónak, és ezen nem is szeretnénk változtatni, ezt az első helyünket meg is akarjuk őrizni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  86  Következő    Ülésnap adatai