Készült: 2024.07.13.11:15:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

95. ülésnap, 41. felszólalás
Felszólaló Dr. Latorcai János (KDNP)
Felszólalás oka általános vita megkezdve
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:55

Felszólalások:  <<  41  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, miniszter úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ezzel a napirend előtti felszólalások végére értünk. Most egy perc technikai szünetet tartunk, és folytatjuk munkánkat. (Rövid szünet.)

Képviselőtársaim, folytatjuk munkánkat. Soron következik a Magyarország Alaptörvényének 12. módosításáról szóló javaslat, valamint a nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvényjavaslat, továbbá a központi költségvetés címrendjének a Szuverenitásvédelmi Hivatallal összefüggő módosításáról szóló határozati javaslat együttes általános vitája a lezárásig. A kormány-előterjesztés T/6221. számon, a Kocsis Máté fideszes, Németh Szilárd István fideszes, Nacsa Lőrinc KDNP-s, Simicskó István KDNP-s és Varga Judit fideszes képviselőtársunk által benyújtott előterjesztések pedig T/6222. és H/6223. számokon a ház informatikai hálózatán valamennyiünk számára elérhetők. Bejelentem, hogy az előterjesztést nemzetiségi napirendi pontként tárgyalja az Országgyűlés.

Tisztelt Ház! Mielőtt folytatnánk munkánkat, ülésvezetői kérdésben kell döntenie az Országgyűlésnek. Dúró Dóra alelnök asszony jelezte, hogy fel kíván szólalni a mai általános vita során. Az alelnök képviselői felszólalása esetén az önálló indítvány további tárgyalása során csak akkor vezetheti az ülést, ha ehhez az Országgyűlés hozzájárul.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy hozzájárule ahhoz, hogy Dúró Dóra alelnök asszony az előterjesztés további tárgyalása során vezethesse az ülést. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége előterjesztésemet, javaslatomat elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Elsőként megadom a szót Tuzson Bence igazságügy-miniszter úrnak, a kormány által benyújtott javaslat előterjesztőjének, aki felszólalását az emelvény szószékén mondja el. Parancsoljon, miniszter úr, öné a szó.

Felszólalások:  <<  41  >>    Ülésnap adatai