Készült: 2022.07.03.22:14:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

27. ülésnap, 28. felszólalás
Felszólaló Pánczél Károly (Fidesz)
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:07

Felszólalások:  <<  28  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PÁNCZÉL KÁROLY (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony! Miniszter Úr! Az ön válaszából is az derült ki, hogy országszerte Medgyessy Péter miniszterelnököt joggal nevezik "ötvenszázalékos Péternek" (Dr. Vojnik Mária: Szégyellje magát, képviselő úr!), mert jó, ha 50 százaléka teljesül a választási ígéreteinek, az önök választási ígéreteinek. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.) De sorolhatnánk mindazokat az ígéreteket is, ami még ilyen arányban sem teljesül. Ilyen az ingyenes tankönyvnek a kérdése, az özvegyi nyugdíjak emelése vagy éppen az autópályák építése.

Nade nézzük a bérkérdést! A legfontosabbnak mi azt tekintjük, hogy ha nézzük az Európai Unióhoz csatlakozott országokat, akkor általános tapasztalat volt az, hogy a belépést követően megugrottak mind az élelmiszerárak, mind a szolgáltatások árai, és önök egy alacsony bérrel kívánják bevinni az országot.

 

 

(10.30)

 

Hiszen jövőre már csak 3 százalékos béremelésről beszélnek, és a minimálbért nem kívánják megemelni. Azt gondolom, sajnos, hogy ezt teljesíteni fogják, és a miniszterelnök úr joggal nevezheti majd magát szegénységpárti miniszterelnöknek.

A választ nem fogadom el. (Taps a Fidesz és az MDF padsoraiból.)

 

Felszólalások:  <<  28  >>    Ülésnap adatai