Készült: 2022.08.19.03:22:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

265. ülésnap, 31. felszólalás
Felszólaló Mandur László (MSZP)
Felszólalás oka Országgyűlés időkeretben történő tárgyaláshoz hozzájárult
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 3:22

Felszólalások:  <<  31  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, jegyző úr. Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 53. § (1) bekezdése értelmében a határozathozatal előtt bármely képviselőcsoport egy tagja háromperces időkeretben felszólalhat. Kérdezem, hogy kíván-e élni valaki ezzel a lehetőséggel. Kérem, gombnyomással jelezze! (Nincs jelentkező.) Úgy látom, nincs ilyen képviselő.

Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatal következik. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy az Országgyűlés a Magyar Köztársaság 2006. évi költségvetését tízórás időkeretben tárgyalja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 186 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a Magyar Köztársaság 2006. évi költségvetésének tízórás… (Jelzésre:) Ja, bocsánat! Bocsánat, nincs meg az 50 százalék. Kérném tisztelettel a képviselőket, foglalják el helyüket. Többen is jelezték, úgy látom, hogy nem működik a gépük. Van, aki a kártyát nem dugta be. Nos, képviselőtársaim, mindenkit tisztelettel megkérek arra, hogy egyrészt foglalja el a helyét, dugja be a képviselői csipkártyáját. Akkor természetesen meg fogjuk ismételni a szavazást.

Tehát ismét kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy az Országgyűlés a Magyar Köztársaság 2006. évi költségvetését tízórás időkeretben tárgyalja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Így most rendben van.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 227 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett úgy döntött, hogy a Magyar Köztársaság 2006. évi költségvetését tízórás időkeretben tárgyalja.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik ma kezdődő ülésünk napirendjének megállapítása. Az ülés napirendjére, a tanácskozás időtartamára, a felszólalási időkeretekre elnöki jogkörben előterjesztett napirendi ajánlást az elektronikus futárpostával megkapták képviselőtársaim. A benyújtott önálló indítványokról szintén ezúton tájékozódhatnak.

Tisztelt Országgyűlés! Most napirend módosítására irányuló kezdeményezésekről fogunk dönteni. A Fidesz-frakció kezdeményezte, hogy napirendünk egészüljön ki hét előterjesztés tárgyalásával. A Házszabály 47. § (6) bekezdésének megfelelően vita nélkül döntünk ezekről.

Ügyrendi javaslatot kíván tenni Juhos Katalin, de nem fogadtuk még el a napirendünket. Azért megadom a szót Juhos Katalin fideszes képviselő asszonynak. Parancsoljon!

Felszólalások:  <<  31  >>    Ülésnap adatai