Készült: 2024.07.23.10:12:30 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

233. ülésnap (2022.02.22.), 26. felszólalás
Felszólaló Halász János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előtti felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 4:54


Felszólalások:  Előző  26  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Április 3-án országgyűlési választások lesznek Magyarországon. A tét óriási, arról fognak dönteni a magyar emberek, hogy visszatére a kudarcos Gyurcsány-Bajnai-korszak vagy sem. Emlékezzünk rá, hogy Gyurcsányék idejében nem volt rezsicsökkentés, hanem háromszorosára emelték a gáz és kétszeresére a villany árát, eltörölték a családtámogatásokat, megszüntették az otthonteremtési kedvezményeket, és elvették a 13. havi nyugdíjat is. Most is erre készülnek.

És ha Gyurcsányék visszatérnek, akkor a megszorítások mellett meg fogják nyitni a határokat is az illegális bevándorlók előtt. Tennék mindezt akkor, amikor az illegális migráció 2015 óta nem látott nyomást helyez a rendvédelmi szervekre. A migránsok egyre agresszívebbek, egyre szervezettebbek, és egyre nagyobb létszámú csoportokban támadják a magyar határt. Több felvétel is igazolja, hogy nem igazak azok a baloldal által megfogalmazott állítások, miszerint a migránsok soha nem agresszívek, és nem bántanak senkit. Sajnos, a határt őrző rendőreink és katonáink, akik Magyarország szuverenitását is védik egyben, mindennap szembesülnek ezzel az agresszióval. Az ő beszámolóikból is tudjuk, hogy gyakran csúzlikkal, parittyákkal, nagy méretű farönkökkel támadnak rájuk, de volt, akinél fegyver is volt. Előfordul, hogy a migránsok akár 40-50 tagú szervezett csoportokban szeretnének bejutni Magyarországra, őket pedig embercsempészek segítik.

(10.10)

A statisztikák szerint idén már több erőszakos támadás érte a határt őrzőket, mint 2021-ben, az előző évben összesen, és a helyzet nem fog javulni. Ma ismét káosz és polgárháborús állapotok uralkodnak Afganisztánban, a legtöbb elemző szerint a tálib uralom alatt az ország ismét az iszlamisták és a terroristák melegágyává válik, és máris tízezrek hagyták el az országot és indultak meg Európa felé.

Látjuk azt is, hogy az afganisztáni helyzet nélkül is erősödik az Európába irányuló migráció. A balkáni migránsútvonal újra megtelt, a migránsok bejutását a Soros-féle NGO-k pénzzel és szervezési segítséggel továbbra is támogatják. Ezt mi, magyarok is tapasztaljuk határainknál, ugyanis hazánkban is aggasztó mértékben emelkedik az illegális határátlépési kísérletek száma, és növekszik az embercsempész-hálózatok aktivitása is. 2021-ben összesen 122 ezer határsértőt tartóztattak fel a magyar hatóságok, és 2200 embercsempész ellen intézkedtek. 2022 első másfél hónapjában pedig tovább nőtt a migrációs nyomás, idén már több mint 21 ezer migráns próbált betörni az országba. A tendencia egyértelmű, félő, hogy Magyarországnak fel kell készülnie egy újabb, akár a 2015-ös illegális bevándorlás során tapasztalt migrációs hullámra is.

Ugyanakkor megnyugtató, hogy a határkerítés áll, a jogi határzár szigorú szabályai továbbra is érvényben van, számíthatunk rendőreink és katonáink példás szolgálatára is, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy garantálják hazánk stabilitásának és biztonságának fenntartását. Köszönjük áldozatos helytállásukat, szolgálatukat.

Tisztelt Ház! Felháborító és veszélyes, hogy a baloldal az illegális migráció elleni védekezést folyamatosan támadja, sőt továbbra is nyíltan bevándorláspártiak. Gyurcsányék folyamatosan bírálják a határvédelmi intézkedéseket, lebontanák a kerítést, és beengednék a migránsokat. Nagyon úgy fest, hogy a baloldalon nem akarják tudomásul venni, hogy a magyarok már egyszer nemet mondtak a bevándorlásra. Jól emlékszünk, amikor Gyurcsány Ferenc azt nyilatkozta, hogy Magyarországnak kifejezetten javára válna, ha befogadná a bevándorlókat. De Karácsony Gergely is lebukott már tavaly, amikor egy német liberális magazinnak azt nyilatkozta, hogy ők továbbra is bevándorláspártiak, csak ezzel nem célszerű kampányolniuk Magyarországon. És látjuk, hogy a baloldalon semmi nem változott, a Gyurcsány-koalíció legújabb miniszterelnök-jelöltje azt mondta a bevándorlással kapcsolatban, hogy „az integrációnak vagyok a támogatója, a migráció egy létező jelenség, teljes mértékben megszüntetni pedig lehetetlen”.

Mi, magyarok ebből nem kérünk. Az ilyen nyilatkozatok újra és újra bizonyítják, hogy az ország védelmét nem lehet a baloldalra bízni. Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra, a magyar emberek biztonságának garantálásához meg kell akadályozni, hogy visszatérjen a Gyurcsány-Bajnai-korszak. A kormány az illegális bevándorlás elleni harcban is számíthat a Fidesz-frakcióra, frakciónk teljes erejével a kormány mellett áll. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  26  Következő    Ülésnap adatai