Készült: 2024.07.23.10:26:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

192. ülésnap (2021.04.27.), 30. felszólalás
Felszólaló Halász János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előtti felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 4:55


Felszólalások:  Előző  30  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A koronavírus-járvány harmadik hullámának csúcsán minden jel szerint túl vagyunk, bár még sokan szorulnak kórházi ellátásra, számuk szerencsére folyamatosan csökken. Jól halad az oltás, az oltási kampány is. Az Európai Unióban a második, a világon a 12. legmagasabb a magyar átoltottság.

A következő hetekben is több millió vakcina fog érkezni, így május végéig minden magyar ember, aki kéri, megkaphatja a védőoltást. Ez az az oltási program, amit az Egészségügyi Világszervezet, a WHO múlt héten Magyarországra látogatott európai regionális igazgatója is példaértékűnek nevezett. Ennek köszönhetően a mögöttünk álló hétvégén kinyithattak a teraszok, és hamarosan védettségi igazolvánnyal látogathatók lesznek többek között a mozik, színházak, múzeumok, uszodák, sportesemények és a szállodák is. Köszönjük a védekezésben és az oltási kampányban részt vevők áldozatos munkáját, számítunk rájuk, és ők is számíthatnak a Fidesz-KDNP vezette kormányra.

Sajnos a magyar baloldalra ezzel szemben továbbra sem lehet számítani. Emlékezhetünk rá, hogy már tavaly, az első és a második hullám idején is minden védekezést segítő döntést próbáltak elgáncsolni, ellehetetleníteni. Ha a baloldalon múlt volna, akkor sem a munkahelyek, sem a családok nem kaphattak volna támogatást a koronavírus-járvány alatt sem. A baloldal ugyanis elutasított minden, az egészségügyi és a gazdasági védekezéshez szükséges intézkedést, sőt minden napra jutott valami, amivel a védekezést támadták: statisztikákat hamisítottak, kamuvideókat gyártottak, álhíreket terjesztettek. De mindezek szinte cukiságkampányok voltak a harmadik hullám idején bemutatott szívtelen, aljas oltásellenes baloldali halálkampányhoz képest.

Amióta tavaly év végén a vakcinák kifejlesztésével megcsillant a remény a járvány végleges legyőzésére, azóta a magyar baloldal összehangolt, nyílt, gátlástalan oltásellenes kampányt folytat. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Így van!) Tavaly decemberben a baloldal egyik szakértője beszélt először a baloldali oltásellenes stratégiáról. Így nyilatkozott: „A tét magas. Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor Orbán Viktornak kell viselnie a politikai következményeket.” Nyilatkozatában a tanácsadó azt is hozzátette: „Ha az emberek nem oltatják be magukat, azért Orbán lesz a hibás.”

A baloldal politikusai meg is kezdték az oltásellenes tevékenységüket: petíciót indítottak a kínai vakcina betiltására, Gyurcsány Ferenc vezetésével parlamenti határozati javaslatban akarták megakadályozni a keleti oltóanyagok használatát, a javaslatot a mai napig sem vonták vissza. Molnár Csaba DK-s európai parlamenti képviselő szerint a keleti vakcinákkal a magyar kormány embereket áldoz fel. A DK-frakció szóvivője, Varga Zoltán azzal gyanúsította meg a magyar kormányt, hogy hamis kínai vakcinákat rendel, így beszélt az oltóanyagról: ismeretlen eredetű, engedély nélküli, ellenőrizetlen, ismeretlen tartalmú, hamisított. Jakab Péter a parlamentben kínai cuccnak nevezte a kínai oltóanyagokat, és azzal riogatott, hogy elavult technológiával készül. A baloldali halálkampány csúcsra járatását indokolta meg április elején egy másik baloldali politikai tanácsadó a Pesti TV adásában. Szerinte még a DK sem használja ki eléggé a koronavírusban meghaltak családjának gyászát, pedig ezzel kellene kampányolni.

Ezt a kegyetlen, emberek halálát kívánó politikát elutasítjuk. Ha életről van szó, ha egészségről van szó, akkor abból nem lehet politikát csinálni. A baloldal ezzel szemben végig oltásellenes volt, a magyar vakcinabeszerzés ellen van, a keleti vakcinák ellen hergel.

Most már persze látják, hogy az emberek szerencsére az oltás pártján vannak, ezért ravaszabbul, sunyibban folytatják tovább az oltásellenes propagandájukat. Most azt kérdőjelezik meg, hogy a beadott vakcinák megvédeneke a súlyos betegségtől. Kérjük őket, hogy ezt ne tegyék. Ne az oltások elleni hergelésből akarjanak politikai hasznot húzni, és ne az elhunytaikat gyászolók fájdalmából akarjanak szavazatokat szerezni, ahogy azt tanácsadóik meghirdették! Hagyjanak végre fel az oltásellenességgel!

Tisztelt Ház! A Fidesz-frakció a kormány oltási stratégiáját és a gazdaság újraindítását szolgáló intézkedéseit továbbra is teljes erejével támogatja. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)
Felszólalások:  Előző  30  Következő    Ülésnap adatai