Készült: 2024.07.23.10:04:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

63. ülésnap (2023.05.03.), 92. felszólalás
Felszólaló Halász János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 1:25


Felszólalások:  Előző  92  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Nagyon szépen köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! (Az elnök mosolyog.) Tisztelt Ház! Köszönöm szépen a kormánypárti képviselőink támogató nyilatkozatát.

Baloldali képviselők is hozzászóltak, szokás szerint beszéltek mindenről a javaslat kapcsán, de a javaslatról legkevésbé, a szokásos hazugságaikat és sületlenségeiket mondták el. Jó ez önöknek, mindig itt kiventillálják magukból ezt, csodálattal nézem, meg türelemmel hallgattam, végighallgattam. Most előterjesztői zárszóként csábító lenne mindenkinek elmondani, hogy mit is gondolok róluk, hiszen ez egy ilyen forma, ha már végighallgatta az ember, ezt most megteheti. Nem teszem meg, mert nem ért ez az egész annyit, ahogyan önök ehhez az ügyhöz álltak.

Egy dologra volt ez jó, hogy megerősített bennünket abban, hogy ez a javaslatunk helyes és jó célt szolgál. Ez a javaslat is csak annyiról szól, ami benne van, a büntető törvénykönyv egy bizonyos részének a módosításáról. De arról szól, hogy a szólásszabadságot, a sajtószabadságot védi ez a javaslat, és arról szól, hogy az újságírói munka zavartalan végzését is biztosítani tudjuk.

(13.40)

Számunkra ezek az értékek fontosak, a javaslat ezt tartalmazza, és bízunk benne, hogy az Országgyűlés ezt meg is fogja szavazni. Nagyon szépen köszönöm a szót, a vitát. Ennyi. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  92  Következő    Ülésnap adatai