Készült: 2022.01.19.05:34:46 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

3. ülésnap, 1. felszólalás
Felszólaló Dr. Latorcai János (KDNP)
Felszólalás oka Az ülésnap megnyitása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:43

Felszólalások:  <<  1  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK : (A teremben lévők felállnak, és ezzel köszöntik a választópolgárok közösségét. Amikor az ülést vezető elnök helyet foglal, a teremben lévők is leülnek.) Szeretettel köszöntöm képviselőtársaimat. Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának harmadik ülésnapját megnyitom. Tájékoztatom önöket, hogy az ülés vezetésében Földi László és Szilágyi György jegyző urak lesznek a segítségemre. Köszöntöm kedves vendégeinket is és mindazokat, akik figyelemmel kísérik mai munkánkat.A frakciók megállapodása alapján a mai napon sem kerül sor napirend előtti és utáni felszólalásokra, interpellációkra, azonnali kérdések és kérdések elmondására.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló előterjesztés összevont vitája. Az Orbán Viktor fideszes, Semjén Zsolt KDNP-s, Rogán Antal fideszes, Gulyás Gergely fideszes, Kocsis Máté fideszes képviselőtársaink által benyújtott előterjesztés T/14. számon az Országgyűlés informatikai hálózatán valamennyiük számára elérhető.

A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát T/14/3. számon, összegző jelentését pedig T/14/4. számon terjesztette elő. Bejelentem, hogy a Törvényalkotási bizottság az összegző módosító javaslatával egyidejűleg, attól elkülönítve túlterjeszkedő módosító javaslatot is benyújtott. A mai vita ennek tartalmára és szükségességére is kiterjed.

Tájékoztatom önöket, hogy az elfogadott házszabálytól való eltérés szerint a nyitóbeszéd és a zárszó elhangzására összesen 20 perc, a Törvényalkotási bizottság felszólalására 6 perc, amelyből a kisebbségi vélemény ismertetésére 3 perc áll rendelkezésre. A képviselőcsoportok felszólalására összesen 10-10 perc az időkeret.

Tisztelt Országgyűlés! Most megadom a szót Gulyás Gergely képviselő úrnak, a napirendi pont előterjesztőjének. Mint említettem, 20 perc az összidőkerete, képviselő úr, és amit nem használ fel az előterjesztésben, azt zárszóra használhatja fel. Nincsen ezzel kapcsolatban, gondolom, semmi probléma. (Jelzésre:) Parancsoljon, képviselő úr, öné a szó.

Felszólalások:  <<  1  >>    Ülésnap adatai