Készült: 2022.08.19.06:47:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

43. ülésnap, 323. felszólalás
Felszólaló Dr. Világosi Gábor (SZDSZ)
Felszólalás oka részletes vita lezárva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:02

Felszólalások:  <<  323  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Megállapítom, hogy a frakciók felhasználták a rendelkezésükre álló időkeretet, így az újra megnyitott részletes vitát lezárom, és egyben megkérdezem Tátrai Miklós államtitkár urat, hogy most vagy a határozathozatal előtt kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra. (Tátrai Miklós: A határozathozatal előtt.) Jelzi államtitkár úr, hogy a majd a határozathozatal előtt.

Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról következő ülésünkön határozunk.

Most soron következik "A Magyarországon honos népcsoportok felsorolásának a bunyevác kisebbségi népcsoporttal való kiegészítéséről" tárgyban Muity Mihály választópolgár által kezdeményezett országos népi kezdeményezés tárgyalása. Az előterjesztést H/960. számon kapták kézhez képviselőtársaim.

Mielőtt ismertetném a vita menetét, engedjék meg, hogy tisztelettel köszöntsem Karagics Mihály urat, az Országos Horvát Önkormányzat elnökét, aki a helyszínen kíséri figyelemmel munkánkat. Egyben tájékoztatom önöket, hogy a népi kezdeményezés szervezője, Muity Mihály úr is meghívást kapott a mai tárgyalásra, azonban nem kívánt élni ezzel a lehetőséggel.

Tisztelt Országgyűlés! A népszavazásról és a népi kezdeményezésről szóló 1998. évi III. törvény rendelkezése és az ügyrendi bizottság 42/1998-2002. számú állásfoglalása alapján a vitának nincs előterjesztője, így expozéra és viszontválaszra sem kerül sor.

A vita során elsőként a kijelölt bizottság előadója ismerteti véleményét, a napirend szerint 10 perces időkeretben, majd a kormány képviselőjének felszólalására és a képviselőcsoportok nevében felszólalni kívánó képviselők és a független képviselő felszólalására kerül sor, 5-5 perces időkeretben. A vitát követően 2006. december 18-án, azaz hétfőn dönt az Országgyűlés arról, hogy a népi kezdeményezéssel egyetért-e vagy sem.

Most megadom a szót Szászfalvi László képviselő úrnak, az emberi jogi bizottság alelnökének, a bizottság előadójának, 10 perces időkeretben.

Felszólalások:  <<  323  >>    Ülésnap adatai