Készült: 2022.08.16.20:52:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

35. ülésnap, 205. felszólalás
Felszólaló Mandur László (MSZP)
Felszólalás oka A záróvita megnyitása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 7:33

Felszólalások:  <<  205  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, államtitkár úr. Most a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy sürgős tárgyalásba veszi-e a T/1369. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 185 igen szavazattal, 129 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyűlés! A kormány kezdeményezte a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény módosításáról szóló T/1370. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Megkérdezem, hogy a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a sürgős tárgyalásba vételt két percben. Kérem, hogy ezt gombnyomással jelezze. (Nincs jelentkező.) Úgy látom, nincs ilyen kormánytag.

A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy sürgős tárgyalásba veszi-e a T/1370. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 193 igen szavazattal, 133 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyűlés! A kormány kezdeményezte az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről szóló T/1375. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. Megkérdezem, hogy a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a sürgős tárgyalásba vételt két percben. Kérem, hogy ezt gombnyomással jelezze. (Nincs jelentkező.) Úgy látom, hogy nem kívánnak élni a lehetőséggel.

A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy sürgős tárgyalásba veszi-e a T/1375. számú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 192 igen szavazattal, 142 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyűlés! Most előterjesztések részletes vitára bocsátásáról fogunk határozni.

(17.30)

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e az egyes, az egészségügyet érintő törvényeknek az egészségügyi reformmal kapcsolatos módosításáról szóló T/1093. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 195 igen szavazattal, 134 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e az egészségbiztosítás körében végzett tevékenység felügyeletéről szóló T/1035. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 191 igen szavazattal, 144 nem ellenében részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy részletes vitára bocsátja-e a külföldi bizonyítványok és oklevelek elismeréséről szóló 2001. évi C. törvény módosításáról szóló T/1204. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 330 igen szavazattal, 7 nem ellenében részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, vitára bocsátja-e a Magyar Köztársaság 2007. évi költségvetését megalapozó egyes törvények módosításáról szóló T/1296. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az előterjesztést 193 igen szavazattal, 146 nem ellenében részletes vitára bocsátotta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e a Magyar Köztársaság 2007. évi költségvetéséről szóló T/1145. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 198 igen szavazattal, 142 nem ellenében az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyűlés! Most a költségvetési törvényjavaslat részletes vitájának javasolt szerkezetéről határozunk. A korábbi gyakorlatnak megfelelően arra teszek javaslatot, hogy az előterjesztéshez érkezett módosító javaslatokat összevontan, egy vitaszakaszban tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki ezzel a javaslattal egyetért, kérem, hogy kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatomat elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/1036. számon, az egységes javaslatot pedig T/1036/71. számon kapták kézhez a képviselők.

Mielőtt javaslatot tennék a vita szerkezetére, engedjék meg, hogy tisztelettel köszöntsem az egészségügyi egyesületek és szövetségek vezetőit és képviselőit, valamint a Szakdolgozói és a Gyógyszerész Kamara tisztségviselőit, akik a helyszínen kísérik figyelemmel az előterjesztés határozathozatalát.

Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, záróvitára is sor kerül. Kezdeményezem, hogy a záróvitában a benyújtott javaslatokat, azok számára figyelemmel összevontan tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki ezzel a kezdeményezéssel egyetért, kérem, kéz felemelésével szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés az összevont tárgyalásra tett javaslatot elfogadta.

Ennek megfelelően megnyitom a záróvitát a T/1036/74. számú ajánlás 1-7. pontjaira. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni ötperces időkeretben. Aki igen, kérem, gombnyomással jelezze! Megadom a szót Spiák Ibolya képviselő asszonynak, a Fidesz képviselőjének. Parancsoljon, öné a szó, képviselő asszony.

Felszólalások:  <<  205  >>    Ülésnap adatai