Készült: 2022.09.26.04:37:26 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

45. ülésnap, 196. felszólalás
Felszólaló Dr. Kökény Mihály (MSZP)
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Beosztás egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:10

Felszólalások:  <<  196  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Képviselő úr, mint említettem, igyekszünk a feltételeken javítani. Ezen belül az egyik kérdés, amit meg kell oldani, valóban az, hogy az országos gyógyintézeti központba költöztessük a hematológiai intézetből, jobb körülmények közé az egyik transzplantációs központot, amelynek a kapacitása lényegesen nagyobb lehet, mint korábban volt.

 

 

(15.40)

 

Ehhez keressük a forrásokat, hozzáteszem, a magánszféra és a közszféra együttműködésével is, hiszen az egészségügyi reform része az, hogy ilyen területeken magánerőforrásokat is bevonjunk. Tehát én úgy gondolom, hogy igyekszünk jobb feltételeket teremteni, képviselő úr.

Arról pedig, ami a Magyar Hírlapban megjelent, azt kell mondanom, tényszerűen is van jó néhány tévedés ebben. Mindenképpen szeretném azt mondani, szó nincs arról, hogy minisztériumok közötti harc áldozatává vált ez a kérdés.

De az idő lejárt, úgyhogy békés karácsonyi ünnepeket kívánok önnek, és köszönöm, hogy ezt a kérdést feltette. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

Felszólalások:  <<  196  >>    Ülésnap adatai