Készült: 2022.08.19.09:43:12 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

48. ülésnap (2015.02.23.), 164. felszólalás
Felszólaló Lázár János (Fidesz)
Beosztás Miniszterelnökséget vezető miniszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:07


Felszólalások:  Előző  164  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen, képviselő asszony. Hozzon már valamilyen formában képbe a MET, Svájc és ilyen ügyekben, mert valóban tájékozatlan vagyok. Nagyon szívesen megígérem önnek és teljesítem is, hogy írásban beadott kérdésére vagy ez alapján a fölszólalása alapján minden rendelkezésemre álló információt megosztok önnel vagy bármely más parlamenti képviselőtársammal.

A Magyar Villamos Műveknek pedig a magyar kormány stratégiai feladatot és stratégiai célokat szán, mint ahogy tette ezt az elmúlt 20 esztendőben, tekintettel arra, hogy a Magyar Villamos Műveknek nemcsak az ország ellátásában, hanem az energia termelésében is óriási feladata lesz a jövőben is. Beruházásokat tervezünk, amihez a források rendelkezésre állnak nemcsak Magyarországon, hanem közép-európai viszonyok között is.

Hallgassa meg a Gazdasági bizottság az MVM vezetését, a felügyelő minisztert, ők részletesen be tudnak számolni. Szó nincs arról, hogy a Magyar Villamos Művek gazdasági tevékenységét le akarnánk építeni, vagy bármilyen más mértékben szeretnénk őt korlátozni. Épp ellenkezőleg, az energia előállításában és az ország energiaellátásában kulcsszerepe lesz, és az a reményünk, hogy nemcsak az ország, hanem a térség energiaellátásában is meghatározó szerepe lesz. Semmiféle törvénytelen vagy a helyzettel visszaélő dolog nem történt, ami az ön kérdését illeti. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  164  Következő    Ülésnap adatai