Készült: 2021.10.25.03:22:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

63. ülésnap, 23. felszólalás
Felszólaló Lezsák Sándor (Fidesz)
Felszólalás oka A záróvita lezárása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 3:44

Felszólalások:  <<  23  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, miniszterelnök-helyettes úr. Tisztelt Országgyűlés! Most a módosító javaslatokról döntünk.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ajánlás 1. és 2. pontjában szereplő, előterjesztő által benyújtott indítványt, amelyet az alkotmányügyi bizottság is támogat.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 253 igen szavazattal, 62 nem ellenében, 40 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/1811. sorszámú törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 257 igen szavazattal, 64 nem ellenében, 43 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő indítványozta, hogy az Országgyűlés elnöke az imént elfogadott törvény sürgős kihirdetését kérje a köztársasági elnöktől. Kérdezem önöket, hozzájárulnak-e ehhez.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a sürgős kihirdetési kérelmet 259 igen szavazattal, 67 nem ellenében, 42 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Kósa Lajos és Kovács Zoltán fideszes képviselők önálló indítványát T/1494. sorszámon, az egységes javaslatot pedig T/1494/11. sorszámon kapták kézhez a képviselők.

Az előterjesztők T/1494/8. sorszámon pontosítást nyújtottak be.

Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslat érkezett, záróvitára is sor kerül. Az alkotmányügyi bizottság T/1494/13. sorszámon elkészítette ajánlását. Ebben összesen két ajánláspont található. Kezdeményezem, hogy ezeket összevontan tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

Megnyitom a záróvitát az ajánlás 1. és 2. pontjaira. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelzés.) Jelentkezőt nem látok, ezért a záróvitát lezárom.

Megkérdezem Kovács Zoltán képviselő urat, él-e a felszólalás lehetőségével. Öné a szó.

Felszólalások:  <<  23  >>    Ülésnap adatai