Készült: 2024.05.19.03:42:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

265. ülésnap, 21. felszólalás
Felszólaló Lezsák Sándor (Fidesz)
Felszólalás oka általános vita megkezdve
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 8:01

Felszólalások:  <<  21  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, jegyző úr. Tisztelt Országgyűlés! Most határozathozatalokkal folytatjuk munkánkat. Kérem, ellenőrizzék, hogy kártyájukat elhelyezték-e a szavazógépben.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat kivételes sürgős eljárásban történő határozathozatala. Cser-Palkovics András és más képviselők önálló indítványa T/10520. sorszámon a hálózaton elérhető. Emlékeztetem önöket, hogy az előterjesztői zárszó a vita végén már elhangzott. Módosító javaslat nem érkezett, így most a törvényjavaslat eredeti szövegéről kell döntenünk. A vita során a kormány támogató álláspontja már elhangzott.

Kérdezem önöket, tisztelt Országgyűlés, elfogadják-e a T/10520. sorszámú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés az előterjesztést 251 igen szavazattal, 3 ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

(9.40)

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló 2012. évi CLXXVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatala. Dióssi Csaba és Ékes József képviselők önálló indítványa T/10518. sorszámon a hálózaton elérhető. Emlékeztetem önöket, hogy az előterjesztői zárszó a vita végén már elhangzott. Módosító javaslat nem érkezett, így most a törvényjavaslat eredeti szövegéről kell döntenünk. A vita során a kormány támogató álláspontja már elhangzott.

Kérdezem önöket, elfogadják-e a T/10518. sorszámú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az előterjesztést 257 igen szavazattal, 4 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

Soron következik a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok kényszerértékesítésének rendjéről szóló 2011. évi LXXV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatala. Dióssi Csaba képviselő önálló indítványa T/10519. sorszámon a hálózaton elérhető. Emlékeztetem önöket, hogy az előterjesztői zárszó a vita végén már elhangzott. Módosító javaslat nem érkezett, így most a törvényjavaslat eredeti szövegéről kell döntenünk. A vita során a kormány támogató álláspontja már elhangzott.

Kérdezem önöket, elfogadják-e a T/10519. sorszámú előterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az előterjesztést 260 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk, munkánk folytatása előtt 2 perc technikai szünetet rendelek el. (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló törvényjavaslat általános vitája a lezárásig. A törvényjavaslatot T/10327. sorszámon megismerhették. Most az előterjesztői expozé következik. (Zaj. - Csenget.) Mielőtt megadom a szót Répássy Róbert államtitkár úrnak, kérem képviselőtársaimat, foglaljanak helyet, vagy menjenek ki a folyosóra beszélgetni.

Tehát megadom a szót Répássy Róbert államtitkár úrnak, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkárának, a napirendi pont előadójának, 25 perces időkeretben.

Öné a szó, Répássy Róbert államtitkár úr.

Felszólalások:  <<  21  >>    Ülésnap adatai