Készült: 2022.08.16.23:45:34 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

120. ülésnap, 214. felszólalás
Felszólaló Dr. Szili Katalin (MSZP)
Felszólalás oka A záróvita lezárása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 4:08

Felszólalások:  <<  214  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, miniszter úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Most a záróvitához benyújtott módosító javaslatokról határozunk.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az előterjesztő módosító javaslatait az ajánlás 1-40. pontjai alapján, amelyeket a bizottságok támogatnak. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 207 igen szavazattal, 10 nem szavazat ellenében, 154 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.

Tisztelt Képviselőtársaim! A zárószavazás következik.

Kérdezem tehát önöket, elfogadják-e a Magyar Köztársaság 2008. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint, az alkotmányügyi bizottság pontosításával együtt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 206 igen szavazattal, 167 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül az egységes javaslatot, a 2008. évi költségvetést elfogadta. (Nagy taps a kormánypárti padsorokban. - Gyurcsány Ferenc dr. Veres Jánoshoz lép, és kezet fognak. - Moraj az ellenzéki pártok padsoraiban. - Zaj. - Csenget.)

(18.20)

Tisztelt Képviselőtársaim! Az előterjesztő indítványozta a törvény sürgős kihirdetését. Kérdezem tehát az Országgyűlést, hogy egyetért-e ezzel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 206 igen szavazattal, 164 nem ellenében, tartózkodás nélkül úgy határozott, hogy az Országgyűlés elnöke kérje a köztársasági elnöktől a törvény sürgős kihirdetését.

Tisztelt Képviselőtársaim! Soron következik az egészségbiztosítási pénztárakról és a kötelező egészségbiztosítás természetbeni ellátásai igénybevételének rendjéről szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/4221. számon, az egységes javaslatot pedig T/4221/327. számon kapta kézhez valamennyi képviselőtársam.

Tisztelt Képviselőtársaim! Mielőtt megkezdenénk a vitát, engedjék meg, hogy tisztelettel köszöntsem az egészségügyi szervezetek képviselőit, akik a helyszínen kísérik figyelemmel munkánkat és a szavazást. Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, így záróvitára is sor kerül.

Az alkotmányügyi bizottság a benyújtott javaslatokról T/4221/333. számon készítette el ajánlását. Kezdeményezem, hogy ezt összevontan tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon. (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége ezt a javaslatot elfogadta.

Így megnyitom az záróvitát az ajánlás 1-134. pontjaira. Először az írásban előre jelentkezett képviselőknek adom meg a szót 5-5 perces időkeretben. Mikola István képviselő úr jelentkezett, a Fidesz képviselőcsoportjából. (Közbeszólás a kormánypártok padsoraiból: Halljuk!)

Felszólalások:  <<  214  >>    Ülésnap adatai