Készült: 2022.07.03.22:28:56 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

268. ülésnap, 46. felszólalás
Felszólaló Pánczél Károly (Fidesz)
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:08

Felszólalások:  <<  46  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PÁNCZÉL KÁROLY (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A múlt héten képviselőtársaim egy interpellációt nyújtottak be az alapfokú művészeti oktatási intézmények normatívái kapcsán, és azt gondolom, viszonylag kedvező választ kaptak, hiszen akkor önök felmérték a helyzetet, és legalább az idei szinten biztosítják ezeknek az intézményeknek a jövő évi támogatását. Nos, joggal remélhettük, hogy képesek lesznek egy újabb kedvező döntésre a kollégiumok esetében is. A válaszából az derül ki, miniszter úr, hogy ez nem így történt, önök kormányzati szinten továbbra is csak arról vitatkoznak, hogy 60 vagy 40 ezer forintot vegyenek el a kollégiumoktól.

Miniszterelnök úr itt ma napirend előtt bátorságról és igazságosságról beszélt. Azt gondolom, miniszter úr, hogy az önök bátorsága abban merül ki, hogy a legrászorultabbaktól, a legvédtelenebbektől, a gyerekektől vegyenek el pénzt.

Tudnia kell önnek azt, hogy a kollégiumba járó gyerekek 40 százaléka halmozottan hátrányos helyzetű, így a választ elfogadni nem tudjuk. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

Felszólalások:  <<  46  >>    Ülésnap adatai