Készült: 2022.08.12.04:28:42 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

154. ülésnap, 271. felszólalás
Felszólaló Dr. Szili Katalin (MSZP)
Felszólalás oka A záróvita lezárása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 4:11

Felszólalások:  <<  271  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Tekintettel arra, hogy több felszólaló nem jelentkezett, kérdezem az államtitkár urat, kíván-e a vitában elhangzottakra reagálni. (Dr. Molnár Csaba jelzi, hogy nem.) Nem kíván.

Tisztelt Képviselőtársaim! Most módosító javaslatokról döntünk. Ennek során nem határozunk az ajánlás 2. és 6. pontjairól, mert azok nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást.

Az előterjesztő az ajánlás 1., 3., 4., 5. pontjait, továbbá a második ajánlás 1. és 2. pontjait támogatja. Ezek közül a Fidesz képviselőcsoportja külön szavazást kért az ajánlás 5. pontjáról, valamint a második ajánlás 1. és 2. pontjáról.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott indítványokat a külön szavazásra kért javaslatok kivételével.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 204 igen szavazattal, 155 nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.

Most a külön szavazásra kért indítványokról döntünk.

A második ajánlás 1. és az azzal összefüggő 2. pontjaiban az alkotmányügyi bizottság a főutakat tartalmazó mellékleteket módosítja. Az előterjesztő támogatja, de a Fidesz kérésére külön szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 360 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el.

Az ajánlás 5. pontjában az előterjesztő térképi mellékletben főúti elkerülő szakasz jelölését terjeszti elő. Az előterjesztő támogatja, de a Fidesz képviselőcsoportja kérésére külön döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 358 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a módosító indítványt.

A támogatott indítványokról történő határozathozatal után még egy javaslatról kell döntenünk.

Az ajánlás 7. pontjában Mesterházy Attila térképi mellékletben a veszprémi repteret jelölő terület törlését kezdeményezi.

Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. És önök, tisztelt képviselőtársaim? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító indítványt 346 igen szavazattal, 14 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül fogadta el.

(20.00)

Tisztelt Képviselőtársaim! Most a zárószavazásunk következik. Kérdezem önöket, elfogadják-e a T/5311. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés a törvényjavaslatot 197 igen szavazattal, 24 nem szavazat ellenében, 140 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Képviselőtársaim! Határozathozatalunk végéhez értünk. Engedjék meg, hogy zárásként megköszönjem önöknek a tavaszi ülésszak munkáját. (Zaj. - Számos képviselő távozni készül.) Legalább ezt az egy perc figyelmet szánják nekem, amíg elköszönök! Hadd kívánjak önöknek a nyárra kellemes pihenést a családjuk körében, és kívánom azt, hogy szeptemberben épségben, egészségben találkozzam mindannyiukkal!

Kívánok minden jót, és köszönöm még egyszer a 2008. év tavaszi ülésszakának munkáját. Viszontlátásra szeptemberben! Köszönöm szépen. (Taps az MSZP, szórványos taps az ellenzéki pártok soraiban.)

További munkánk folytatása előtt kétperces technikai szünetet rendelek el, és közben átadom az elnöklést Áder János alelnök úrnak. Viszontlátásra szeptemberben!

(Szünet: 20.01-20.10

Elnök: dr. Áder János

Jegyző: Szűcs Lajos)

Felszólalások:  <<  271  >>    Ülésnap adatai