Készült: 2024.06.20.01:22:42 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

168. ülésnap (2012.03.05.), 110. felszólalás
Felszólaló Bánki Erik (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:07


Felszólalások:  Előző  110  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Valóban, a sporttörvény életbe lépett január 1-jén, és a sporttal kapcsolatos valamennyi feladat a Magyar Olimpiai Bizottság hatáskörébe került, mint ahogy a költségvetésben elhatárolt források felosztásának a rendszerét is a Magyar Olimpiai Bizottságnak kell működtetni ezután.

A probléma az, hogy én pillanatnyilag nem látom a Magyar Olimpiai Bizottság költségvetési keretében azt az ön által is említett, nagyjából 200 millió forintot, ami a sportigazgatóságok működését le tudná fedni, illetve meg tudná oldani a 2012. évben. Ezért arra kérem az államtitkár urat, hogy személyesen is járjon közben annak érdekében, hogy ezt a problémát tudjuk kezelni.

A szervezeti rendszer tekintetében nekem szinte teljesen mindegy, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság megyei szinten közvetlenül látja el ezt a feladatot vagy a megyei jogú városokkal, illetve a megyei közgyűlésekkel egyeztetve az ő szervezeti rendszerükben; a lényeg csak az, hogy ez a megyei feladat, ami a megyei diáksportverseny rendezésének a koordinációja, valamilyen módon ellátásra kerüljön. Ebben kérem a segítségét.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  110  Következő    Ülésnap adatai