Készült: 2024.06.20.01:15:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

168. ülésnap (2012.03.05.), 106. felszólalás
Felszólaló Bánki Erik (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:45


Felszólalások:  Előző  106  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az elmúlt évben a megyei önkormányzatok feladat- és hatásköreit módosította a parlament. Ez többek között a megyei sportigazgatóságok működését is érintette, hiszen ezek az igazgatóságok korábban a munkájuk során komoly támogatást kaptak a megyei közgyűlésektől mind infrastruktúra tekintetében, hiszen általában az irodát a megyei közgyűlések biztosították számukra, mind annak a két-három embernek az alkalmazását illetően, akik a megyei sportszervezési feladatokat ellátták. Ez éves szinten nagyjából tízmillió forintos támogatást jelentett, amely a megyei közgyűlések költségvetésében megtalálható volt. A Megyei Sportszövetségek Szövetségével, illetve a megyei labdarúgó-szövetségek igazgatóságaival végezték közösen ezeket a feladatokat.

Az önkormányzati törvény módosításával a sportfeladatok ellátásának kötelezettsége kikerült a megyei közgyűlések feladatköréből, ugyanakkor az átmeneti területfejlesztési törvény előírja a megyei közgyűlések részére a megyei sportszervezési feladatok ellátását, koordinálását, mindehhez azonban sajnos a költségvetés konkrét forrásokat nem biztosít. A megyei diáksportélet fejlesztése, a versenyrendszer erősítése fontos feladat. Minden egyes diák számára, aki a megyei versenyrendszerekben részt vesz, ez egyben lehetőség arra, hogy megszeresse a sportot, és akár élsportoló legyen, akár a szabadidősport területén rendszeres testmozgást végezzen.

Kérdezem a tisztelt államtitkár urat: milyen költségvetési forrásokkal látja támogathatónak az imént említett megyei sportkoordinációs feladatok ellátását, illetve milyen szervezeti formát lát alkalmasnak ennek a feladatnak az ellátására?

Várom a megtisztelő válaszát, államtitkár úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  106  Következő    Ülésnap adatai