Készült: 2019.11.13.23:34:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

244. ülésnap (2005.09.12.), 41. felszólalás
Felszólaló Dr. Szili Katalin (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Házszabálytól eltéréshez hozzájárulás
Videó/Felszólalás ideje 3:11


Felszólalások:  Előző  41  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Tekintettel arra, hogy több felszólalási igény nem volt, most a határozathozatalunk következik. Felhívom figyelmüket, hogy a Házszabálytól való eltérés elfogadásához a jelen lévő képviselők négyötödének igen szavazata szükséges.

Kérdezem tehát önöket, hozzájárulnak-e a Házszabálytól történő eltéréshez. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. ) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 298 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a javaslatot.

Tisztelt Képviselőtársaim! Soron következik mai ülésünk napirendjének megállapítása. Az ülés napirendjére, a tanácskozás időtartamára, a felszólalási időkeretekre előterjesztett házbizottsági napirendi ajánlást az elektronikus futárpostával megkapták képviselőtársaim. A benyújtott önálló indítványokról szintén ezúton tájékozódhatnak.

Tisztelt Képviselőtársaim! Most a napirend módosítására irányuló kezdeményezésekről döntünk. A Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportja kezdeményezte, hogy a mai ülésünkön ne kerüljön sor a Fővárosi Önkormányzat és a kerületi önkormányzatok közötti forrásmegosztásról szóló 2003. évi CXIV. törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslat részletes vitájára.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportjának javaslatát. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés teljes egészében támogatja ezt a módosítást.

Tisztelt Képviselőtársaim! A kormány kezdeményezte, hogy a mai ülésünkön ne kerüljön sor az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet kiváltságairól és mentességeiről szóló H/16674. számú országgyűlési határozati javaslat általános vitájára és a határozathozatalra.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e ezt a módosítást. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés jól látható többsége támogatja a napirend módosítását.

Most a házbizottsági napirendi ajánlásról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a napirendi ajánlást. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés jól látható többsége az ajánlást elfogadta.

Tisztelt Képviselőtársaim! 15 óra 33 perc van. Áttérünk az interpellációk, azonnali kérdések, kérdések tárgyalására. Kívánok önöknek további eredményes és sikeres munkát, és átadom az elnöklést Mandur László alelnök úrnak. Viszontlátásra! (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

(Az elnöki széket Mandur László, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Felszólalások:  Előző  41  Következő    Ülésnap adatai