Készült: 2019.11.21.11:33:54 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

244. ülésnap (2005.09.12.), 260. felszólalás
Felszólaló Dr. Csáky András (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:57


Felszólalások:  Előző  260  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen. Én Keller képviselő úr hozzászólását nem minősítettem, hogy mi álságos vagy mi nem álságos. Engedtessék meg mint Cegléd város egyéni országgyűlési képviselője, hogy egy régóta a felszín alatt szunnyadó problémáról… - hiszen az a korábbi országgyűlési határozattervezet is, amely a bizottsági szakaszban már lényegében elvetélt, ezek miatt került napirendre. Tehát én visszautasítom, Keller képviselő úr, habár nagy meglepetést ezzel szemben nem okozott.

Úgy gondolom, hogy pont ez nyújt arra lehetőséget, hogy ezzel a módosító javaslattal ne hagyjuk a feledésbe merülni Pest megyének ezt a problémáját, mert ez probléma Pest megyében, lényegében az önkormányzatiság megalakulása óta ezek problémát okoznak, és ez csak egy olyan, a későbbiek folyamán beváltandó lehetőséget vet fel, hogy ezt a kérdéskört vizsgáljuk meg. De természetesen, ha önök ezt nem támogatják, akkor nem tudunk mit csinálni, tudomásul fogjuk venni. De abban, gondolom, egyetértünk, ha nincs ez az 50 ezres határ, amit 1990-ben meghatároztak, akkor, amikor az önkormányzati törvényt megalkották… - nyilvánvalóan az indikációja teljesen más volt, túllépett rajta az idő, pont azért mondtam, hogy az európai uniós csatlakozás teljesen új szituációt nyitott ebből a szempontból, úgy gondolom, hogy ezek a települések is megérdemlik azokat a jogosítványokat.

De hát Keller képviselő úrnak és Gulyás képviselő úrnak és minden képviselőnek szíve joga, hogy döntsön erről a módosító javaslatról, mint ahogy engedtessék meg, Keller képviselő úr, hogy egy picit Cegléd érdekében én is fellépjek itt a Ház falai között. Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  260  Következő    Ülésnap adatai