Készült: 2020.02.20.10:25:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

88. ülésnap (1999.09.28.), 94. felszólalás
Felszólaló Halász János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:45


Felszólalások:  Előző  94  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Mindig öröm azt hallani ebben a Házban, hogy Magyarországon sok helyen megbecsülik a civil szervezeteket, velük együttgondolkodva dolgoznak. Hogy ez így van-e, ezt mindig helyben tudják. Ha ez Pécsett van, ha Debrecenben van, ha Pápán van, bárhol, ez nagyon fontos dolog, és ezt nyilván örömmel halljuk.

Toller László úr ugyanakkor az előző hozzászólásában nagyon egyértelműen arról beszélt, hogy itt valaki valakiktől valamit el akar venni. De tudjuk, nem erről van szó. Itt arról van szó, hogy a most ingatlanokat használóknak akarjuk, szeretnénk tulajdonba adni az ingatlanokat. A volt szakszervezeti művelődési intézményekről folyik ez a polémia közöttünk. Nem arról van szó, hogy valakitől valamit el akar venni ez a törvénymódosítás, hanem valakinek oda akarja adni, mégpedig annak, aki azt a köz érdekében a legjobban tudja használni.

Ha vannak olyan esetek, amikor valóban egy szervezet a művelődési intézményét vagy volt művelődési intézményét folyamatosan, hosszú távon támogatja, akkor ezeket az eseteket nyilván meg kell vizsgálnunk. Ahogy tudom, sajnos kisebbségben vannak ezek a példák. De nézzük meg, hogy hol van ilyen, mert akkor lesz igazán jó a törvénymódosítás, ha ezt is megnéztük, és az ilyen eseteket is, ha meg lehet oldani és méltányos, beépítjük a módosításba.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP és a Fidesz soraiból.)
Felszólalások:  Előző  94  Következő    Ülésnap adatai