Készült: 2020.02.20.15:20:24 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

88. ülésnap (1999.09.28.), 84. felszólalás
Felszólaló Halász János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  84  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Toller képviselő úr azt mondta, hogy ez a most tárgyalt törvénymódosítás nem oldja meg a civil szervezetek ingatlanproblémáit. Nem oldja meg, ezt tudjuk - nem is mondtuk, hogy meg fogja oldani, nem is oldhatja meg! Hiszen a szóba jöhető ingatlanok köre valóban igen szűk, mint ahogy szűk volt már '97-ben is, ráadásul különösen úgy volt szűk, hogy akkor volt igazán koncentrálódás, mert a '90-ben birtokban lévő szervezeteknek az akkor szóba jöhető ingatlanok nagy többségét átadta, tulajdonba adta ez a törvény, illetve a törvényt követő folyamat. Ez nyilván egy meglévő probléma, hogy nem oldhatja meg teljesen a civil társadalom elhelyezési gondjait, de nagyon jól tudjuk, ön mint polgármester különösen, Pécsett is nagyon jó példák vannak korábbról és jelenleg is, hogy az önkormányzatoknak is nagyon fontos szerepe van ebben.

Amire utaltam az imént is: az önkormányzatok területén adott esetben feladatátvállalást is végző civil szervezetek nyilván az önkormányzatoktól kaphatnak olyan ingatlanokat, amelyeket vagy üzletileg nem tud hasznosítani, vagy egyébként fontosnak tart. Nagyon jó példák vannak erre a nagyvárosokban, Pécs mellett, vagy engedjék meg, hadd mondjam Debrecent ilyen példának, a választókörzetemet, ahol igazán jól működik ez a dolog.

Most van egy adott ingatlanmennyiség, és ennek az elosztási módjáról van szó tulajdonképpen. Ez az ingatlanmennyiség nem fogja megoldani a problémát, de segíthet, és segítenünk is kell egy jó törvénnyel. Biztos vagyok abban, hogy ez olyan törvény lesz, amelyik nagy többséget kap, és megtaláljuk a megfelelő módosításokat ahhoz (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), hogy elfogadható legyen.

Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

(11.50)

 
Felszólalások:  Előző  84  Következő    Ülésnap adatai