Készült: 2020.07.12.11:45:04 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

53. ülésnap (2019.02.18.), 1. felszólalás
Felszólalás oka Ülésnap megnyitása
Felszólalás ideje 5:51


Felszólalások:  Előző  1   1-6      Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK : (A teremben lévő kormánypárti képviselők felállnak, és ezzel köszöntik a választópolgárok közösségét. Az ellenzéki és független képviselők - Volner János és dr. Fülöp Erik - kivételével ülve maradnak. Amikor az ülést vezető elnök helyet foglal, a teremben lévők is leülnek.) Tisztelt Képviselőtársaim! Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első ülésnapját megnyitom. Tájékoztatom önöket, hogy az ülés vezetésében Szűcs Lajos és Hiszékeny Dezső jegyző urak lesznek segítségemre. Köszöntöm kedves vendégeinket és mindenkit, aki figyelemmel kíséri munkánkat.Tisztelt Ház! Szomorú kötelességemnek teszek eleget azzal, hogy tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést: az elmúlt időszakban három volt képviselőtársunk hunyt el.

Kósa Ferenc 1990-től 2006-ig négy cikluson keresztül volt az MSZP országgyűlési képviselője. Mandátumait a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és Vas megyei területi listájáról, illetve két alkalommal az országos listájáról szerezte. A parlamentben eltöltött ideje alatt 16 évig dolgozott a Kulturális és sajtóbizottságban, amelynek 8 évig alelnöke is volt. A magyar filmgyártás meghatározó személyisége volt, tevékenységét számos szakmai és életműdíjjal jutalmazták. Kósa Ferenc életének 82. évében hunyt el.

Garai István Levente 1994 és 1998, majd 2004 és 2014 között volt az Országgyűlés tagja. Az MSZP színeiben Bács-Kiskun megye 5. számú választókerületéből, illetve a megye területi listájáról szerzett mandátumot. Megbízatása alatt a Szociális és egészségügyi, illetve a Külügyi bizottság munkáját segítette. 2002 és 2010 között Kiskunfélegyháza város alpolgármestere volt. Politikai, közéleti tevékenysége mellett orvosként praktizált. Életének 63. évében hunyt el.

Kapronczi Mihály, a Független Kisgazdapárt és a MIÉP volt országgyűlési képviselője 1994-től 2002-ig volt a Magyar Országgyűlés tagja. 1994-ben a Független Kisgazdapárt Hajdú-Bihar megyei területi listájáról, míg 1998-ban a MIÉP országos listájáról került a magyar parlamentbe. A Kulturális és sajtó-, a Mezőgazdasági és a Honvédelmi bizottság tagjaként végezte munkáját, illetve 1998-tól 2002-ig az Országgyűlés jegyzője is volt. Kapronczi Mihály életének 72. évében hunyt el.

Kérem önöket, hogy képviselőtársaink emléke előtt néma felállással adózzunk. (A teremben lévők néma felállással adóznak az elhunytak emlékének.) Köszönöm.

Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a 197 országgyűlési képviselő, a nemzetiségi képviselő és a 11 nemzetiségi szószóló határidőben leadta saját, illetve hozzátartozói vagyonnyilatkozatát. A vagyonnyilatkozatok a képviselők és a szószólók esetében nyilvánosak és az Országgyűlés honlapján megtekinthetők. Bejelentem, hogy az Országgyűlés valamennyi tagja és a szószólók gyakorolhatják jogaikat.

Tisztelt Ház! Bejelentem, hogy a házszabály 3. §-a alapján a Jobbik képviselőcsoportja Jakab Péter képviselő urat 2019. február 11-étől frakcióvezető-helyettesnek megválasztotta. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Vastaps.)

Tisztelt Országgyűlés! Napirend előtti felszólalásra jelentkezett Gyöngyösi Márton frakcióvezető: „Meddig él vissza a hatalom mindannyiunk türelmével?” címmel. (Gyöngyösi Márton és frakciótársai kivonulnak az ülésteremből.)

Megkérdezem a kormányt, kíván-e valaki válaszolni az elhangzottakra. (Derültség a kormánypárti padsorokban.)

Amennyiben nem, akkor most Tóth Bertalan képviselő úr következik, az MSZP frakcióvezetője: „Aktuális ügyekről”. (Dr. Tóth Bertalan és frakciótársai kivonulnak az ülésteremből. - Derültség és taps a kormánypárti padsorokban.)

Ezen sokatmondó, ámde időtakarékos hozzászólás után megyünk ismételten tovább. Keresztes László Lóránt frakcióvezető úr következik, az LMP képviselőcsoportjából: „Aktuális ügyekről” (Dr. Keresztes László Lóránt és frakciótársai kivonulnak az ülésteremből. - Derültség a kormánypárti padsorokban.) fogja tájékoztatni a megcélzottakat.

(13.10)

Most Harrach Péter frakcióvezető úr következik (A DK és a Párbeszéd képviselői kivonulnak az ülésteremből.): „A családvédelmi akcióterv az eddigi legnagyobb vonalú… - legnagyvonalúbb családtámogatási intézkedés” címmel; bocsánatot kérek a nyelvbotlásért, itt a sokkoló élmény hatása alatt vagyok még mindig. (Derültség a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  1   1-6      Ülésnap adatai