Készült: 2021.06.13.06:19:25 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

153. ülésnap (2020.10.05.),  23-26. felszólalás
Felszólalás oka Napirend előtti felszólalások
Felszólalás ideje 10:32


Felszólalások:   17-22   23-26   27-32      Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Most a KDNP frakcióvezetője, Simicskó István képviselő úr következik.

DR. SIMICSKÓ ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A járvány felfutó, aktív szakaszába lépett. Mindannyian tudjuk és látjuk az adatokat. Az elmúlt napokban a megbetegedések száma jelentősen növekedett, nemcsak Magyarországon, hanem az egész térségben. Csehországban a napi megbetegedések száma 3500 körüli, Ukrajnában 4600 körüli, és Magyarországon is 1000 fölött volt az elmúlt napokban.A magyar kormány, az operatív törzs és maga a miniszterelnök úr is több ízben jelezte, hogy a járvány második hulláma megérkezett, sokkal nehezebb lesz az ellene való védekezés, mint az első hullám időszakában volt. Azt is jelezte előre a kormányzat, hogy nagy teher fog hárulni a magyar egészségügyre, és látjuk, hogy milyen felelősségteljes munkát látnak el a magyar egészségügyben dolgozók, ezért a KDNP frakciója messzemenőkig támogatta és támogatja a magyar kormányt abban, hogy az egészségügyben dolgozók, az orvosok illetményét, bérét jelentős mértékben megemelje. Ez a döntés megszületett. Köszönjük szépen az egészségügyben dolgozóknak a helytállást, az áldozatvállalást. Ez azt mutatja egyébként, hogy a védekezés működik, azt mutatja, hogy Magyarország dolgozik, vállvetve küzdenek a megfelelő szervek és mindannyian azért, hogy a járvány elleni védekezés sikeres legyen.

Engedjék meg, tisztelt képviselőtársaim, hogy egy másik helyszínről is szóljak röviden: eközben Brüsszelben mi történik. Mindenképpen szót kell ejtenünk erről, hogy miközben Magyarország védekezik, és mindenki küzd a járvánnyal szemben, aközben Magyarországot támadás érte, nyílt politikai zsarolással állunk szemben. Věra Jourová, az Európai Bizottság egyik alelnöke és biztosa és Katarina Barley, az Európai Parlament baloldali alelnöke igen durva kijelentésekkel élt, és Magyarországot, a magyar népet támadta, becsmérelte. Beteg demokráciáról beszélnek Magyarország vonatkozásában, sőt olyan megfogalmazás is napvilágot látott, hogy ki kell éheztetni Magyarországot pénzügyileg. Ezt felháborítónak látjuk, elítéljük, nem az Európai Unió értékeit jeleníti meg, az ilyen kijelentések elfogadhatatlanok.

(14.00)

Nagyon érdekes a szóhasználat, hiszen ha egy kicsit visszalapozunk néhány nappal, néhány évvel korábbra, akkor láthatjuk, hogy a Soros-jelentésben is hasonló kijelentések voltak. Azt kell mondjuk, hogy Vĕra Jourová és Katarina Barley, a brüsszeli boszorkánykonyha művészei összeállították Magyarország támadását és bírálatát, és Soros receptkönyvéből dolgoznak; a szóhasználat egyértelműen erre utal. Az Európai Bizottság jogállamiságnak nevezett jelentése ismét azt mutatja, hogy elővették a Soros-szótárt, kettős mércét alkalmaznak a tagországokkal és Magyarországgal szemben. A jelentés hamis állításokkal van tele, elfogult. S az is sajátos és érdekes  ahogy Völner államtitkár úr fogalmazott , hogy kizárólag a Soros-szervezetek véleményét kérték ki a jelentés elkészítéséhez.

Tisztelt Képviselőtársaim! Tudják, hogy Vĕra Jourová milyen feladatot lát el, milyen felelősséggel tartozik az Európai Uniónak? Az európai értékekért felelős. Az európai értékekért. Jogosan tehetjük fel a kérdést, hogy mi az érték az Európai Unióban Vĕra Jourová számára. Az ember? Az ember érték? Igen. Az emberi élet, az egészség? Igen. A nemzetek értéket jelentenek? Miszerintünk igen. Az európai nemzetek sokszínűsége érték? Igen, érték. Az erős tagállamok jelentik az Európai Unió erejét? Igen, ez is érték. A kereszténység is érték, hiszen az Európai Unió spirituális-kulturális alapját, a fundamentumot jelenti. Erre épülhet föl egy egészséges, normális Európai Unió.

S amikor a világjárvány tombol, nincs jobb dolga Vĕra Jourovának, mint hogy minket kritizáljon, támadjon, bíráljon az értékekért felelős biztos részéről. Nem segít, hanem bírál, támadja Magyarországot. Nem is tudom pontosan, milyen bolygón él Vĕra Jourová, hogy ilyen támadást és ilyen kijelentéseket tesz. Amikor ég a pajta, ég a ház, akkor  egy hasonlattal élve  „nincs kivasalva a zsebkendő?” kérdést teszi fel magának, és ezt a problémát veti föl.

A magyar kormány elkötelezett Magyarország megvédésében. Úgy látjuk, fontos, hogy ezt a kiállást továbbra is tegye meg, továbbra is álljon ki a magyar érdekek és Magyarország, a magyar családok védelmében, a magyar gazdaság megerősítésében. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)

Végezetül pedig egy tanácsot, egy üzenetet hadd mondjak el, és elnézést kérek előre, hogy túlcsúsztam az időben: Vĕra Jourovának azt üzenem, hogy a kettős mérce helyett önvizsgálatot alkalmazzon. S KDNP-s politikusként hadd ajánljam azt, amit Salamon kért a Jóistentől: több bölcsességet ajánlok Vĕra Jourovának. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

ELNÖK: Ismét Völner Pálé a szó. Parancsoljon, államtitkár úr!

DR. VÖLNER PÁL igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Ha visszagondolunk a tavaszra, amikor felbukkant a járvány, és a kormányzatnak el kellett döntenie, hogy hogyan lehet minimalizálni ennek a veszteségeit, akkor, jól emlékszünk rá, valamennyien itt voltunk ebben a Házban, amikor kértük a baloldali ellenzéktől, járuljanak hozzá, hogy a kormány minél hamarabb megkapja azokat a jogköröket, amelyek lehetővé teszik a hatékony, gyors, operatív intézkedést, de ebben a pillanatban ők elárultak bennünket. Nem adták meg ezt a jóváhagyást, és gyakorlatilag egy hetet csúsztak ezek az intézkedések. Hál’ istennek, ennek nem lettek komolyabb következményei. De már akkor sikerült felállítani azt a szervezetrendszert  az operatív törzset, a kórházak, az egészségügyi dolgozók vagy a rendvédelmi szervek részéről , amely a hatékony védekezést lehetővé tette. Most, a járvány második hulláma idején valóban a működőképességet is biztosítani kell, tehát súlyosabb áldozatokkal jár ennek a védekezésnek a végigvitele. De azokat az együttérző hangokat legalább, ha már a segítséget nem is, nem tapasztaljuk a baloldal részéről, amely legalább azt elősegítené, hogy az emberek minél inkább elfogadják azokat az intézkedéseket, amelyek az életek védelmét és a munkahelyek védelmét tartalmazzák és biztosítják.

Ehhez járul még hozzá az a nemzetközi hisztériakeltés, ami a jogállamisági jelentés keretében jelentkezik, amelyre felülve próbálják gyakorlatilag szétzilálni a stabilnak mondható társadalmi viszonyainkat, és annak a kormányzatnak a legitimációját, amely már harmadszor nyert kétharmaddal a választásokon. Tehát az az intézkedéssorozat, az a gazdasági fellendülés, az a fajta családtámogatási rendszer, amit sikerült elérnünk, biztosította mindvégig azt, hogy stabil alapokon folyhatott a kormányzás. S ha nem megy idehaza ennek a megkérdőjelezése, akkor nyilván a külföldi elvbarátaikhoz futnak.

Ha megnézzük ezeket a jelentéseket, vagy akár belemehetünk a kötelezettségszegési eljárások sorába is  mikor mivel találkozunk, mi az, ami sérelmes nekik , sérelmes nekik a migráció megállítása, sérelmes nekik az a fajta adórendszer, ami a kisemberek megélhetését biztosítja, sérelmes az a fajta hatósági áras rendszer, amely a rezsiköltségeket szinten tartja. S mindezt-mindezt tagadva jelentkezik egy olyan meseország  elhangzott itt a Trónok harca, de itt ezek szerint van egy jogállamisági harc is, amit néha szintén ilyen fantasztikus elemekkel bővítve próbálnak ránk zúdítani , hogy itt nem szabad a sajtó. Megnézném én azt, hogy Európában melyik országban gyalázzák ilyen minősíthetetlen hangnemben a sajtóban a kormányzatot vagy akár az egyházakat vagy más társadalmi szervezeteket, és ehhez hogyan társul hozzá a baloldali ellenzék vezénylő kórusa. Gyakorlatilag teljesen légből kapott állításokkal kell küzdeni.

S mindehhez, amit már az előbbi napirend előtti felszólalásra adott válaszomban is jeleztem, a muníciót gyakorlatilag a Soros György által finanszírozott úgynevezett civil szervezetek biztosítják. Tizenkét jelentésbedolgozó volt ebben a részben, amelyek közül gyakorlatilag 11 Soros György által finanszírozott. Csak az arányok kedvéért említettem a pontos számot. Emellett persze szerepelnek más NGO-k is, olyanok, mint a Velencei Bizottság vagy az Országos Bírói Tanács, de azoknál a külföldi szervezeteknél is a véleményalkotás megint csak ugyanezeknek a külföldről finanszírozott hazai szervezeteknek a véleményén alapul.

S azt is láthatjuk, hogy nem véletlen, hogy olyan nagy harc van például a külföldről finanszírozott szervezetek megítélésében is. Ez egy nagyon sérelmes megbélyegzés az ő részükről, mert kiderül, hogy ők nem karitatív tevékenységgel foglalkoznak, mint a Máltai Szeretetszolgálat, hanem kőkemény politikai tevékenységgel, amelyek részéről elvárás az, hogy ebben az országban ne keresztény, ne konzervatív és ne hagyományos európai értékrend uralkodjon, hanem a mindenhonnan összehordott Nyílt Társadalom Alapítványok nézetei, és ha ezt a kormány megbuktatása árán tudják elérni, akkor ők ezzel foglalkoznak elsődlegesen, amit az elmúlt tíz év is bizonyított. Csak a Helsinki Bizottság majdnem 1 milliárd forintnyi támogatásban részesült a Soros-szervezetek részéről, de emellett, mint már említettem, a Bizottság is lelkes támogatója ezeknek a szervezeteknek, sőt néha az ENSZ is megnyitja a pénztárat a részükre. Tehát ezeknek a szervezeteknek a belső finanszírozása ma szinte a nullával egyenlő, s külföldi ügynökként működnek, amit egy amerikai jogrendszerben akár jogszabályilag meg lehetne jeleníteni, de az általuk kreált európai valóságban nem. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:   17-22   23-26   27-32      Ülésnap adatai