Készült: 2020.10.23.07:49:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

53. ülésnap (2019.02.18.), 17. felszólalás
Felszólalás oka A határozati házszabályi rendelkezésektől való eltérés
Felszólalás ideje 1:48


Felszólalások:   15-17  17   17-18      Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Felhívom figyelmüket, hogy a házszabálytól való eltéréshez a jelen lévő képviselők négyötödének igen szavazatára van szükség. Kérdezem a tisztelt Házat, hozzájárul-e a H/4497. számú házszabálytól való eltéréshez. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)A Ház 126 igen szavazattal egyhangúlag a házszabálytól való eltérést elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! A Házbizottság a múlt heti ülésén egyetértett abban, hogy az Országgyűlés a mai ülésnapján úgy térjen el a házszabálytól, hogy Farkas Félix roma nemzetiségi szószóló a napirendi javaslatról történő határozathozatalt megelőzően, „Fény derült az igazságra?!” címmel a határozati házszabály 18. § (5) bekezdése alkalmazásával ötperces időtartamban felszólalhasson. A házszabálytól eltérésre tett javaslatot H/4506. számon a honlapon is megismerhetik.

Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem a tisztelt Házat, hozzájárul-e a házszabálytól való eltéréshez. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

A Ház 108 igen szavazattal egyhangúlag a házszabálytól való eltérést elfogadta.

Most az elfogadott házszabálytól való eltérésnek megfelelően (Szilágyi György: Négyötöd, elnök úr! Elnök úr, négyötöd! A jelenlévők négyötöde kell!) Farkas Félix roma nemzetiségi szószóló úr napirend előtti felszólalására kerül sor ötperces időtartamban: „Fény derült az igazságra?!” címmel. Szószóló úr, öné a szó. Parancsoljon!
Felszólalások:   15-17  17   17-18      Ülésnap adatai