Készült: 2020.07.08.06:47:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

54. ülésnap (2019.02.19.),  31-34. felszólalás
Felszólalás oka Napirend előtti felszólalások
Felszólalás ideje 11:02


Felszólalások:   27-30   31-34   35-102      Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, államtitkár úr. (Dr. Szél Bernadett az ülésterembe érkezik.) Tisztelt Országgyűlés! (Közbeszólások az ellenzék soraiból.  Dr. Szél Bernadett: Ti vagytok a vírusgazdák!  Dömötör Csaba és dr. Orbán Balázs dr. Szél Bernadettnek: Jó reggelt!  Dr. Szél Bernadett: Maguknak is jó reggelt!) Tisztelt Országgyűlés! Napirend előtti felszólalásra jelentkezett Böröcz László képviselő úr (Közbeszólások az ellenzék soraiból: Halljuk!  Dr. Vadai Ágnes: Soros!), Fidesz-képviselőcsoport (Közbeszólások az ellenzék soraiból.): „Aktuális ügyek” címmel. (Közbeszólások az ellenzék soraiból.) Képviselőtársaim, azt gondolom, minden frakció felszólalóját meghallgattuk, kérem, tegyék most is. (Dr. Vadai Ágnes: Meghallgatjuk!) Képviselő asszony, nem kívánok önnel még egyszer vitába bocsátkozni (Dr. Vadai Ágnes: Nem vitatkozom önnel.), figyelmeztetnem kell (Dr. Vadai Ágnes közbeszól.), figyelmeztetnem kell, képviselő asszony, első figyelmeztetés. (Dr. Vadai Ágnes: Még egyszer figyelmeztessen!) Képviselő úr, öné a szó.

BÖRÖCZ LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Vadai Ágnes, hogyha gondolja, nyugodtan beszéljen a beszédem alatt, ha ez megnyugtatja, engem nem zavar. (Ungár Péter: Engem megnyugtat!  Dr. Vadai Ágnes: Érdekel, amit mond! Pontosan tudom, miről fog beszélni!)A Fidesz-KDNP képviselői következetesen elutasítják a brüsszeli bevándorláspárti terveket. (Derültség az ellenzék soraiban.  Dr. Vadai Ágnes: Mondtam! Én előre megmondtam!) Jól látható, hogy a brüsszeli bürokraták asztalai ismét tele vannak olyan tervekkel, amelyek a Soros-tervnek megfelelően (Derültség és közbeszólások az ellenzék soraiban.) bevándorlókontinenssé tennék Európát. (Folyamatos közbeszólások az ellenzék soraiból.  Az elnök csenget.) Akárhányszor elbukik egy-egy javaslatuk, mindig kitalálnak újakat, vagy új köntösbe öltöztetve hozzák vissza őket. Ilyenek a határvédelem jogának gyengítése, a migránsvízum bevezetése, a migrációt segítő Soros-szervezetek támogatásának növelése vagy a nem bevándorláspárti országok pénzügyi vagy adminisztratív eszközökkel történő büntetése. A kötelező betelepítési kvótát már többször megpróbálták ráerőltetni a tagállamokra, eddig sikertelenül, de az is látszik, hogy a bevándorláspárti brüsszeli elit nem akar letenni ennek a tervnek a megvalósításáról. (Dr. Vadai Ágnes: Mint Weber!  Ungár Péter: Ja, mint Manfred Weber!) Hiába utasította el több tagállam, hiába utasítottuk el mi, magyarok is minden idők legnagyobb részvételű népszavazásán, Brüsszel ezt figyelmen kívül hagyja, semmibe veszi az emberek véleményét. (Derültség és közbeszólások az ellenzék soraiban.  Dr. Vadai Ágnes: I’m not Fidesz, I’m the people!  Az elnök csenget.)

Frans Timmermans, az Európai Bizottság szocialista alelnöke az Európai Szocialista Párt csúcsjelölje a hétvégén az MSZP kongresszusán vett részt, és újra hitet tett a kötelező kvóták bevezetése mellett. (Közbeszólások az ellenzék soraiból.  Dr. Hoppál Péter: Vegyetek helyesírási szótárt!  Dr. Völner Pál: Sírni kéne ezen!) Az MSZP állva tapsolta meg a bevándorláspárti politikust, Soros György bizalmasát (Közbeszólások az ellenzék soraiból: Ajjaj!  Gréczy Zsolt közbeszól.), és láthatóan a régi rajongással asszisztált a fényes tekintetű szocialista vezérnek, aki eljött és elmondta, hogy mit kell gondolniuk a világról. (Közbeszólások és derültség az ellenzék soraiban.) Timmermansnak és a bevándorláspárti barátainak annyira fontos az európai parlamenti választási győzelem, hogy hajlandóak elfogadni és tudomásul venni, hogy a magyarországi szocialisták összebútoroztak az antiszemita Jobbikkal. Rendkívül… (Közbeszólások az ellenzék soraiból: Na!  Dr. Szél Bernadett: Felháborító!  Gyöngyösi Márton: Ha sokat mondjátok…!  Dr. Vadai Ágnes közbeszól.)

Rendkívül álságos, hogy a szavakban a szélsőjobbtól elhatárolódó bevándorláspárti csúcsvezető nem zárta ki (Tordai Bence: Ti vagytok a szélsőjobb!), hogy a magyarországi szocialisták együttműködjenek a zsidózó, cigányozó Jobbikkal annak érdekében, hogy a bevándorláspárti az európai parlamenti választáson minél több szavazatot tudjon szerezni. (Folyamatos közbeszólások és derültség az ellenzék soraiban.) Timmermansnak az ellen sem volt kifogása (Zaj.  Az elnök csenget.  Gyöngyösi Márton: Ne hagyd magad kizökkenteni!), hogy az MSZP kongresszusának a díszvendége volt Karácsony Gergely, aki korábban világosan és egyértelműen kijelentette egy interjúban, hogy határozott véleménye szerint nem nácizmus zsidókat listázni. (Dr. Varga-Damm Andrea: És még van két és fél perce!  Derültség az ellenzék soraiban. -Dr. Szél Bernadett: Beszéljünk még egy kicsit az MSZP-ről!  Dr. Vadai Ágnes: Nekünk is lesz kongresszusunk nemsoká, szívesen látjuk magukat, lehet róla beszélni!)

Látható, hogy a bevándorláspárti baloldal az európai parlamenti választáson olyan eredményt szeretne elérni, amely következtében az Európai Parlamentben megmarad a bevándorláspárti erők többsége, ebben hű szövetségeseik a magyar baloldali pártok. (Gréczy Zsolt: Meg a Néppárt!) A májusi európai parlamenti választás tétje az, hogy meg tudjuk-e állítani a Timmermans vezette bevándorláspárti erőket. (Közbeszólás az ellenzék soraiból: Megint megszavaztok egy bizottságot, amit utálni kell!  Közbeszólás az ellenzék soraiból: Éljen Weber!  Derültség az ellenzék soraiban.  Dr. Szél Bernadett: Sorosista ellenzéki párt!)

De úgy tűnik, az ellenzéki pártok háza táján se minden tejfel, hiszen rendkívül sok szabálytalanság van a működésükben (Folyamatos közbeszólások az ellenzék soraiban.  Az elnök csenget.), és sok helyen vannak belső feszültségek. Gondoljunk csak a szocialistákra! (Ungár Péter: Gondoljunk!  Dr. Vadai Ágnes: Gondoltam! Kitalálja, kire gondoltam?!) Nemrég a Pest megyei elnöküktől lehetett megtudni, hogy már 2016-ban jelezték, hogy felmerült a költségvetési csalás bűncselekménye a pártban. Az akkori vezetés Molnár Gyulával és Tóth Bertalannal az élen eltussolta az ügyet. (Derültség az ellenzék soraiban.  Dr. Vadai Ágnes: Mi van a migránsokkal? Inkább arról beszéljen!) Szintén a szocialistáknál nem sikerült elfogadni az éves költségvetést, ugyanis elszámolási problémák merültek fel.

(10.10)

A Momentum és a Párbeszéd esetében az Állami Számvevőszék jelezte (Gyöngyösi Márton: Egy újabb független intézmény!  Dr. Vadai Ágnes: Ó, Polt Péter!), hogy nem sikerült elszámolni a választási pénzekkel. (Közbeszólások az ellenzéki pártok soraiban.  Az elnök csenget.) Sőt, költségvetési csalás miatt a Legfőbb Ügyészség nyomozást is indított. A Momentum annyira felháborodott az ügyön, hogy nem sokkal később lemondott a pénzügyi vezetőjük.

Az LMP-t sem kerülték el a problémák, ugyanis tegnap szavaztunk Demeter Mártáról, aki megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon. (Dr. Vadai Ágnes: Vagy nem!  Dr. Szél Bernadett: Bocsánat, én is az vagyok!  Gréczy Zsolt: Mi lenne, ha egyszer Orbánt is átvilágítanátok…?)

A Jobbikban is sorra merülnek fel a pénzügyi nyerészkedés lehetőségei. Mint kiderült, Szávay és Staudt késői lemondása az országgyűlési frakciónak csaknem 10 millió forintnyi állami forrást jelentett, nem is beszélve a két képviselő fizetéséről és egyéb juttatásairól. (Gyöngyösi Márton: Ne prejudikálj már!) A Jobbikról mindent elmond, hogy a zsidó nő megverésével hencegő Szávay István helyére Bencsik János személyében szintén egy antiszemita kijelentésével hírbe hozott politikust jelöltek országgyűlési képviselőnek. (Tordai Bence: A Fidelitas karlendítéses videójáról…  Közbeszólások az ellenzéki pártok soraiban.  Dr. Vadai Ágnes: A DK-ról semmi? Mi már nem is számítunk?  Az elnök csenget.)

A magyar ellenzéki politikusok tavaly sokadik választáson (Ungár Péter: Vége!  Dr. Vadai Ágnes: Idő van, elnök úr!  Az elnök csenget.) nem kaptak bizalmat a választóktól, a víziók és a gondolatiság hiányát pedig egyre erőszakosabb és primitívebb fellépésükkel próbálják palástolni. A kormánypártok ahelyett, hogy reagálnának a provokációra, inkább olyan döntéseket hoznak (Közbeszólások az ellenzéki pártok soraiban.), amelyek Magyarország érdekében állnak, mint például a gazdaság megerősítése, a családok védelme és a gyerekvállalást elősegítő intézkedések. (Folyamatos közbeszólások az ellenzéki pártok soraiban.) Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.  Nagy taps és bekiabálások az ellenzéki pártok soraiban.)

ELNÖK: Köszönöm, képviselő úr. Tisztelt Országgyűlés! Kedves Ellenzék! Mielőtt még nagyon elragadtatnák magukat, tájékoztatom önöket, hogy az Országgyűlés épületében vannak. (Arató Gergely: Örülni sem szabad?) Tisztelt Országgyűlés! Arra kérem önöket, hogy mint ahogy a kormánypárti képviselők meghallgatták az ellenzéki képviselőket (Arató Gergely: Nincsenek itt, azért! Így könnyű…), szíveskedjenek ezt tenni. Államtitkár úr, öné a szó.

DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm, elnök úr. (Dr. Vadai Ágnes: Nem halljuk! Hangosabban!  Közbeszólás az ellenzéki pártok soraiban: Nem hallunk semmit, elnök úr.) Köszönöm a szót, elnök úr. Engedjék meg, hogy azzal kezdjem, hogy az elmúlt hónapokban lezajlott egy családok védelméről szóló konzultáció, aminek az eredményeit a kormány nyilvánosságra hozta, és az abból fakadó döntéseket is. (Gyöngyösi Márton: De ő nem erről beszélt!  Dr. Vadai Ágnes: Rossz papírt tetszett elővenni!) A kormány meghirdetett egy 7 pontos akciótervet, amely a fiatal pároktól a nagyszülőkig százezreknek nyújthat majd segítséget. Most nem is az intézkedések részleteiről szeretnék beszélni (Dr. Vadai Ágnes: Jobb is!  Arató Gergely: Mert azok nincsenek!), hanem arról, hogy a bejelentést követően a világ több pontján martak rá erre a családvédelmi akcióra (Gyöngyösi Márton: Böröczre reagálj! Szegénynek megroppant az önbizalma!  Közbeszólás az ellenzéki pártok soraiban: Csalásvédelmi akció…), és ha jól megnézzük, hogy kik támadták be ezt a családvédelmi akciót, akkor azt látjuk, hogy azok, akik nem mellékesen nagyobb bevándorlást akarnak. (Közbeszólások az ellenzéki pártok soraiban.) Olyan érveket használtak, mint harmincas évek, rasszizmus, vagy azt, hogy inkább azt kellene néznünk, hogy Afrikában mennyi ember születik (Ungár Péter: Ezt Bogár László mondta az Echo TV-ben…? Ő szokott ilyeneket mondani.); ilyen típusú kritikák zúdultak a kormányra és Magyarországra. Ezekből a támadásokból jól látszik egyvalami: akik kinyitnák Európa határait, azokat teljesen hidegen hagyja, hogy száz év múlva magyarok élnek-e itt a Kárpát-medencében vagy nem. (Dr. Vadai Ágnes: Mi van a kunokkal?  Gréczy Zsolt: Egymillió ember ment el a Kárpát-medencéből!) Az is hidegen hagyja őket, hogy megmarad-e Európa keresztény kultúrája, és az is egyébként, hogy fent tudjuk-e tartani a saját biztonságunkat.

Ezen a ponton érnek össze a családpolitikai kérdések és a bevándorlási kérdések. Mi az itt élő családokra szeretnénk több pénzt költeni (Dr. Vadai Ágnes: Hát a Mészáros családra, az Orbán családra, a Garancsi családra…), ők pedig a bevándorlásra. (Közbeszólások az ellenzéki pártok soraiban.  Az elnök csenget.) Ennek a gondolatnak a brüsszeli intézményekben és a baloldali pártok között is komoly hídfőállásai vannak.

Van a migrációs ügyeknek egy másik vonatkozása is. Itt járt a városban Frans Timmermans úr. (Dr. Vadai Ágnes: I’m not Fidesz. I’m the people.) Ő a bevándorláspárti tábor csúcsjelöltje. (Közbeszólások az ellenzéki pártok soraiban.) Hiába óbégatnak, önök hívták meg a kongresszusukra, és azt is láttuk, hogy mivel meghívták ezt az embert, ő volt a díszvendég, joggal mondhatjuk, hogy ő az ellenzéki tábor gondolatszponzora. Mert különben miért hívták volna meg? Miért hívták akkor meg? (Ungár Péter: Szerintem, ha meghívják az Országgyűlésbe, itt is előad nekünk Timmermans.) Timmermans úrról nemcsak azt kell tudni, hogy gyakorlatilag robotpilóta üzemmódban támadja folyamatosan Magyarországot (Ungár Péter: Megszavazták a Bizottságot, amiben Timmermansszal… Igent szavaztak a Bizottságra!), hanem azt is érdemes tudni (Dr. Szél Bernadett: Mondd ki: Soros!), hogy szerinte a sokszínűség az emberiség sorsa, a nyílt társadalom, és ehhez majd a kelet-európaiak is hozzászoknak. Ezek után nem meglepő, hogy betelepítési kvótát akar (Ungár Péter: A betelepítési kvótát az önök pártcsaládja is támogatta, és önök.), és nagyon is ellenzi a határzárat. Ő az önök jelöltje. Hiába óbégatnak, ő az önök jelöltje.

S hogy mit gondol Timmermans úr a keresztény értékekről? (Dr. Vadai Ágnes: Hát a keresztény értékről azokból a padsorokból igen sokan tudnának neki referálni, ha igazat mondanának…) Azt mondta, hogy Magyarország és Lengyelország egy múltbéli aranykort idéz fel, ami sosem létezett, és az ígért jövő sohasem jön el. (Közbeszólások az ellenzéki pártok soraiban.) Ezek Timmermans úrnak, a nyílt társadalom fő lobbistájának gondolatai. Világosak, érthetőek, de nagyon is veszélyesek; azért veszélyesek, mert ezeket a gondolatokat különböző brüsszeli intézmények most akarják átültetni a gyakorlatba.

Migránskártya, migránsvízum, a határvédelmi jogok átalakítása úgy, hogy elveszik a tagországoktól (Gréczy Zsolt: Most szavaztátok meg!), betelepítési kvóta, több pénz azoknak az aktivistáknak, akik a bevándorlást támogatják (Dr. Szél Bernadett: Letelepedési kötvény!), kevesebb azoknak az országoknak, amelyek ellenzik a bevándorlást (Gréczy Zsolt: Hány ezer migránst hoztatok be?  Dr. Vadai Ágnes: Pharaonról érdeklődnék, meg az orosz haverjaitokról!), ezeket a terveket akarják most megvalósítani.

Mivel Timmermans úr mint bevándorláspárti csúcsjelölt a következő hetekben folyamatosan kampányolni fog a nyílt társadalomért, ez már önmagában elég ok arra, hogy a kormány tájékoztassa a magyarokat a napirenden lévő, bevándorlást ösztönző tervekről. (Gyöngyösi Márton: Van pofátok itt migránsozni?) Túlságosan sokan és túlságosan egyértelműen mondták el a véleményüket a magyarok ahhoz, hogy most, a legfontosabb időszakban elbambuljunk és ne cselekedjünk. Mi ki fogunk állni Magyarországért. (Dr. Vadai Ágnes: Inkább ne! Abból csak baj van!) Hiába kiabálnak itt az ellenzéki képviselők, függetlenül attól, hogy az ellenzéki pártok egyébként hogyan mennek szembe a magyarok akaratával  látjuk, hogy mindenki feliratkozott a bevándorláspárti listára , ezzel majd önöknek a választóik felé kell elszámolniuk. (Dr. Vadai Ágnes: Hazaárulók vagyunk, nem? Mindig ezt mondjátok!) Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:   27-30   31-34   35-102      Ülésnap adatai