Készült: 2021.01.21.06:39:37 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

48. ülésnap (2015.02.23.), 54. felszólalás
Felszólaló Apáti István (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:12


Felszólalások:  Előző  54  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Fónagy János 2010 szeptemberében Csengerben azt a határozott ígéretet tette, hogy a Csenger-Szatmárnémeti vasútvonalon a személy- és a teherforgalmat hamarosan újranyitják. Mára már tudjuk, hogy ez az önök hazugságainak az egyike, az önök hazugságai sorát gyarapítja, ugyanis ebből nem lett semmi; de nemhogy ebből az újranyitásból nem lett semmi, hanem most azt látjuk, hogy már a Csenger-Mátészalka személyforgalmat is teljesen leépítik. Megtették ezt első körben 2012-13 környékén, majd most a 2014. december 14-étől hatályos menetrend szerint azt látjuk, hogy önök a hazugság egy új formájára is képesek: most már menetrendbe foglalva is képesek hazudozni és megtéveszteni az utazóközönséget és a választópolgárokat.

Ugyanis papíron úgy tűnik, hogy legalább három vonatpár közlekedik, bár ez is roppant kevés. De valójában csak kettő közlekedik, ugyanis mindennap 12 óra 10 perckor indul az első és 15 órakor a második és egyben utolsó vonat Csengerből Mátészalkára. Ugyanakkor a harmadik vonat nem közlekedik, az csak pénteki napokon érvényes, este 7 óra 5 perckor érvényes, és akkor 12 óra 10-kor nem is indul szerelvény.

Mi ebből a tanulság? Az ebből a tanulság, hogy gyakorlatilag önök azt az utat folytatják, azt az utat járják, hogy nem teszik lehetővé a vasúti közlekedés igénybevételét a környék 45-50 ezer lakosa számára, és utána arra hivatkozással, hogy nincs rá igény, meg is fogják szüntetni, teljesen fel is fogják számolni ezt a vasútvonalat. Ráadásul dolgozókat bocsátanak el, és emberek, választópolgárok utazását teszik lehetetlenné ahelyett, hogy a meglévő, ténylegesen kettő vonatpár mellé még legalább hármat létrehoznának. Szükség lenne ugyanis egy hajnal 4 órakor, egy reggel 6 órakor és egy este háromnegyed 8-kor induló vonatra is, akár Csenger-Mátészalka, akár az utolsó megjegyzésem esetében Mátészalka-Csenger vonatkozásában is.

Kérdezem én államtitkár urat, hogy meddig folytatják a vidékrombolást, meddig folytatják a vasútrombolást, meddig folytatják a vidék tönkretételét, meddig járják azt a liberális utat, hogy a vidék és a falu egy elavult településforma, és meddig próbálják a szatmári embereket másodosztályú állampolgárnak tekinteni a saját hazájukban. Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiból.)
Felszólalások:  Előző  54  Következő    Ülésnap adatai