Készült: 2021.01.19.07:21:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

150. ülésnap (2020.09.21.),  45-48. felszólalás
Felszólalás oka Napirend előtti felszólalások
Felszólalás ideje 10:41


Felszólalások:   41-44   45-48   49-52      Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, államtitkár úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A KDNP képviselőcsoportjából „Aktuális ügyekről” címmel Hollik István képviselő úr jelentkezett napirend előtti felszólalásra. Parancsoljon, képviselő úr, öné a szó.

HOLLIK ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ahogy az kiderült a megelőző beszédekből is, a figyelmünket és a kormány és a Fidesz-KDNP energiáját is egyértelműen a koronavírus elleni védekezés köti le. Ezért én is itt szeretnék köszönetet mondani minden egészségügyben dolgozónak, orvosnak, mentősnek, nővérnek az áldozatos munkájáért. Köszönjük szépen, hogy ápolják mindazokat, akik elkapták a vírust. (15.40)

A vírus tehát sajnos mindennapjaink részévé vált, azonban mégsem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy múlt hét csütörtökön volt a 14. évfordulója az őszödi beszéd kiszivárgásának. Az nyugodtan kijelenthető, hogy az idén harmincéves demokráciánk történetének legnagyobb szégyenfoltja ez. Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök zárt körben, a baloldali képviselőtársai előtt elmondta, hogy hazugsággal nyertek választást. Idézem őt, azt mondta: „Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.” Ezt a mondatot nem lehet félreérteni, hiába magyarázkodik azóta is Gyurcsány Ferenc.

Az őszödi beszéd tehát önmagában is példa nélküli és vérlázító, de ami utána jött, az mutatta meg, hogy Gyurcsány Ferenc és az általa azóta is vezetett baloldal milyen is valójában. Ugyanis a jogosan felháborodott magyar emberek utcára vonultak tizennégy éve. Erre Gyurcsány Ferenc lovasrohammal, vízágyúval, rendőrattakkal és szemkilövetéssel válaszolt. Jó elvtárs lévén nem mulasztotta el dicsekedni sem vele, hogy személyesen ő utasította a rendőrséget. Budapest utcáin akkor folyt a vér, de mégis úgy tűnt, hogy hiába, hiszen minden társadalmi ellenállás ellenére a nyilvánvalóan illegitim kormány, aki a tömegek becsapásával és hazugsággal nyerte meg a választást, nem akart szembenézni a saját tetteivel, ezért nem mondott le. Akkor és ott egész Magyarország megtanulta, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal mindenre képes a hatalomért, semmilyen eszköztől nem riad vissza, és nincs lelkiismerete sem.

Gyurcsány Ferenc akkor tulajdonképpen mindenkit átvert, minden magyar embert, de elsősorban azokat, akik bíztak benne és rá szavaztak. De hazudott saját párttársainak is, hiszen a kampányban még előttük is eltitkolta az ország valódi helyzetét, csak utána, zárt körben állította őket kész helyzet elé. Ennek fényében ezúton is sok sikert kívánok a Jobbiknak és a többieknek a Gyurcsány Ferenccel való együttműködéshez. És becsapta Gyurcsány Ferenc Magyarország nemzetközi partnereit is, megtévesztette őket meghamisított költségvetési számokkal, lejáratva ezzel Magyarországot az egész világ előtt. Azt csak zárójeles megjegyzésként említem, hogy érdekes módon akkor szóba sem jött, hogy Magyarországgal szemben jogállamisági eljárás induljon, de ezt írjuk a szokásos brüsszeli kettős mérce számlájára.

Tisztelt Képviselőtársaim! Bár az őszödi beszéd tizennégy éve volt, ezt a leckét újra és újra fel kell emlegetnünk, hiszen a baloldal azóta sem változott semmit. Itt vagyunk egy járványügyi válsághelyzet kellős közepén, és azt tapasztaljuk, hogy összefogás helyett a hatalom megszerzése érdekében most is támadják a vírus elleni védekezést. Természetesen az ellenzéknek dolga lenne és dolga lehetne a kritika megfogalmazása, főként, ha az konstruktív, de ilyet a magyar baloldaltól a járvány első hulláma során egyáltalán nem tapasztalhattunk. Emlékezhetünk rá, hogy a baloldal nem szavazta meg a koronavírus-törvényt, a párbeszédes Szabó Timea azt hazudta, hogy Magyarországon haltak meg a legtöbben a világon koronavírusban, aztán pedig az MSZP-s Korózs Lajos forgatta le a baloldali kamuvideót egy álmentőssel. Azóta sem kértek bocsánatot a magyar emberektől. De az az igazság, hogy úgy látszik, lehet ezt még fokozni. Most, a második hullám idején a kamuvideót kamuhírek követik, mindenkit rémisztgetnek hiányzó lélegeztetőgéppel és kórházi személyzettel. Ma már tudjuk, hogy ennek a hírnek sincs semmilyen valóságalapja. Úgy látszik, ennyire telik a magyar baloldaltól válság idején.

Éppen ezért érdemes levonni a következtetést. Ugyan tizennégy év telt el az őszödi beszéd kiszivárgása óta, de annak tanulsága máig változatlan: a Gyurcsány vezette baloldal mindenre képes a hatalomért, és rájuk Magyarország megvédésében soha nem számíthatunk. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr. Képviselő úr imént elhangzott napirend előtti felszólalására a kormány nevében Rétvári Bence államtitkár úr válaszol. Parancsoljon, államtitkár úr! Öné a szó.

DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Valóban bevégeztetett, az egész magyarországi baloldal felvette a Gyurcsány-maszkot, minden pártelnök teljesítette a házi feladatát, amit Gyurcsány Ferenctől kapott. A Jobbik akár a saját frakcióját is törpe méretűvé hajlandó változtatni csak azért, hogy kizárjon mindenkit a pártból és a frakcióból, aki Gyurcsány Ferencnek nem hajlandó feltétlenül hajbókolni. Azt pedig láthattuk a múlt hét végén az MSZP kongresszusán, hogy ott már a kisgazdásodásnak addig a fokáig jutottak, hogy már a saját párttagjaik tüntettek a saját pártszékházuk előtt a saját pártjuk tisztújítása kapcsán, mert nem értettek egyet azzal a pártvezetéssel, amelyik már csak a saját személyes politikai túlélésével foglalkozik, és már csak arra törekszik, hogy a Gyurcsány-listán pár befutó helyet önmagának megszerezzen.Ez a magyar baloldal tizennégy évvel az őszödi beszéd után  azon őszödi beszéd után, amely valóban a demokrácia egyik mélypontja, hiszen Gyurcsány Ferenc elismerte, hogy a választók szemébe hazudott, az Európai Unióban minden magyar gazdasági adatról hazudott, a parlamenti felhatalmazásával, a kormányzásával nem élt, hiszen „nem csináltunk semmit több évig”, mondta, és hazudott reggel, éjjel meg este, a cinizmus csúcsa ezek után pedig, hogy nemhogy nem kért elnézést, hanem még büszke is volt magára, a beszédére, ki is adta külön CD-n, és büszke arra az utána Budapest utcáin elharapódzó rendőri erőszakhullámra Gergényi Péterrel és társaival, aminek a révén olyan jelenetek zajlottak Magyarország utcáin, amiről sokan csak azt gondolnák, hogy egy filmforgatásban történhet meg Budapesten a rendszerváltás után, amikor erőszakkal próbáltak békés megemlékezőkre támadni, lovasrohamot vezényelni, vízágyút bevetni vagy könnygázt dobni békés megemlékezők közé is. Én magam is életemben egyetlenegyszer ízleltem a könnygáz ízét, és ezt Gyurcsány Ferencnek és az ő őszödi beszéde kiszivárgásának köszönhetem én is és sokan mások is.

Gyurcsány Ferenc ugyanaz tegnap, ma és holnap. Tegnap az őszödi beszéddel, ma azzal, hogy Vidnyánszky Attilát és minden más olyan embert, aki Vidnyánszky Attilával együtt nem úgy gondolkodik, mint ő a magyar államiságról, a magyar kultúráról, azzal fenyeget, hogy földönfutóvá tesz, és majd akár a határon túlra kell menekülnie. Ez az ő demokráciafelfogása ma, nem különbözik ez különösebben azért az MSZP demokráciafelfogásától sem. Tíz éve mást sem hallunk tőlük, mint hogy kioktatnak minket abból, hogy hogyan működik egy demokrácia, és azt láttuk az elmúlt hetekben, hogy aki nem értett egyet a párton belül azzal, hogy Gyurcsánynak száz százalékig vessék alá magukat, azokat egész egyszerűen a saját pártjukból is kizárták. Kizártak akár több évtizede, akár harminc-negyven éve is a szocialista mozgalomban tevékenykedő embereket, és ültettek a helyükre egy-két éves belső tagsággal rendelkező embereket csak azért, hogy a szűk, pár főből álló pártvezetést támogassák, és a tisztújításnál lehetetlenítsék is el azt, hogy bárki másnak a véleménye vagy jelöltsége megvalósulhasson. De még volt, azt hiszem, 36 ember, akit elfelejtett Tóth Bertalan kizárni, ennyien szavaztak ugyanis ellene, mindenkire ő sem tudott figyelni, és az az ember lesz így újra a Magyar Szocialista Párt elnöke  persze, ez az ő bajuk , aki a parlamenti küszöb alá süllyesztette az MSZP-t. A Kunhalmi-Tóth páros sem az ajtón, sem a küszöbön, úgy látszik, nem fog tudni már önállóan átjutni. Ezért bízzák a saját pártjukat is inkább Gyurcsány Ferencre.

És itt az egész baloldalról szeretnék beszélni: a Jobbiktól az MSZP-ig olyan politikusok gyűjtőhelye, akik már saját magukban, a saját pártjaikban sem hisznek, és egy olyan kormányzati logikának, kormányzati elvnek is a vivői, amelyik meg az országban nem hisz, abban, hogy az ország tud védekezni akár a koronavírus-járvánnyal szemben, akár hogy rezsit tud csökkenteni, akár hogy munkahelyeket tud teremteni, hanem mindig, minden egyes esetben más országoknak vagy valamilyen felettes szervnek, valamilyen uniónak az iránymutatását, a direktíváját szeretnék követni.

Mi úgy tartjuk demokratikusnak és szuverénnek Magyarországot, ha a magyar emberekben bízunk, és velük konzultálunk, amelyet megnyitottunk minden, egyébként baloldali érzelmű ember számára és minden baloldali politikus számára is. Sajnáljuk, hogy ők kilopkodták az íveket a postaládákból, különböző furcsa vagy a jogszerűség határán levő vagy azt átlépő adathalászatra használták ezt a lehetőséget, pedig lett volna a nyáron egy lehetőség arra, hogy közösen döntsük el, hogy hogyan fogjuk megelőzni a járvány terjedését. Mindenkinek adott volt ez a lehetőség.

Az a felelőssége a baloldali politikusoknak, mert az ő követőik az ő véleményüket fontosabbnak tartják, mint a mi véleményünket, jobboldali politikusét, hogy nem azt mondták, hogy emberek, igen, itt most ez olyan dolog, ez olyan kérdés, hogy küldjétek vissza, mondjátok el a véleményeteket, fogjunk össze, hanem a baloldali politikusok arra biztatták a baloldali szavazókat, hogy az ország megosztottságát (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) mélyítsék a koronavírus-járvány alatt is. Ez a gyurcsányi örökség, ez a gyurcsányi jövő. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

(15.50)
Felszólalások:   41-44   45-48   49-52      Ülésnap adatai