Készült: 2020.01.19.15:20:01 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

59. ülésnap (2019.03.11.),  203-208. felszólalás
Felszólalás oka Tárgyalás ügyrendi kérdésről
Felszólalás ideje 4:28


Felszólalások:   195-202   203-208   209-210      Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, államtitkár úr. Tisztelt Képviselőtársaim! 14 óra 52 perc van, ezzel az azonnali kérdések végére értünk. Most van lehetőség arra, hogy ügyrendben való jelentkezésre szót adjak. Varga-Damm Andrea képviselő asszony személyes érintettség címén kért ügyrendi felszólalásra lehetőséget. Két perc az időkerete. Parancsoljon, képviselő asszony, öné a szó.

DR. VARGA-DAMM ANDREA (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr, és köszönöm a méltányosságát, hogy ezt a lehetőséget megadta számomra. A hét végén rendkívüli öröm ért, mert bebizonyosodott, hogy a magyar politikai életben ezek szerint a Fidesz felmérései alapján elég erős ellenzéki képviselő lehetek, ily módon egy egész hétvégén az ország két fasiszta televíziójában  hiszen Fábry Sándor fasiszta televíziónak nevezte az Echo TV-t és a Hír TVt  sokat szerepelhettem a képernyőn egy egyébként 2000-ben történt jogügylet folyamán, ahol senkit senki nem lakoltatott ki. De ha már itt tartunk, én nagyon sajnálatosnak tartom, hogy a Fidesz-KDNP soraiban egy kisgazdakeltetőből itt ragadt, még az életében érdemi munkát nem végzett képviselővel mondatják el ezt a felszólalást, aki itt most már tizedik hónapja osztja az észt, az életében még produktumot soha nem láttunk tőle, de ő mindig meg tudja ítélni az 50, 60, 70 éves embereknek a tevékenységét.

Tehát ezt az a párt mondja, és az a pártközösség mondja, akinek soraiban ott ül egy bűnöző Simonka György, akinek soraiban a múlt hét előtti héten tett esküt Budai Gyula, aki ellen szintén voltak fegyelmi eljárások az ügyvédi kamarában. Egy olyan közösség tagjai beszélnek erről, akinek soraiban 1,6 milliárd forintnyi közpénzt tüntettek el. (Dr. Völner Pál: Mi ebben a személyes?)

De ha már itt tartunk, még egyet hadd mondjak! Völner Pál államtitkár úr az előbb azt mondta, hogy mi a kilakoltatások ellen küzdünk. (Dr. Rétvári Bence: Saját ügyedről halljunk!) Igen, például az ellen a kilakoltatás ellen küzdünk, aminek az áldozata az ön ügyvédi irodájában 2007 februárjában ajándékozási szerződést kötött, amely fiktív, és amely soha nem jött létre, és a Jobbik akadályozta meg a bajóti ingatlanból szerencsétlen ember kilakoltatását. (Korózs Lajos: Szégyen, szégyen!) Völner államtitkár úr irodájában készülhet ilyen? Ott készülhet ilyen?!

De én egyet tudok önöknek mondani: nyilvánossá fogom tenni az összes peres tárgyalás időpontját, és örömmel várom a fideszes és KDNP-s képviselőket a hallgatóság soraiban, amikor majd láthatják a riportereket és a szerkesztőket igencsak szűkölni, amikor majd el kell mondaniuk, hogy a hazugságokat hogyan is sikerült nekik összerakni.

ELNÖK: Képviselő asszony, képviselő asszony…

DR. VARGA-DAMM ANDREA (Jobbik): Mert tudják, a tárgyalóterem az én placcom, ott én vagyok a király, és ebben a sztoriban sok-sok tíz millió forintot fogok az önök tévéjétől kapni. (Dr. Rétvári Bence: Hú, de szerény! Már nincs mögötted a Lajos!) Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő asszony. Képviselő asszony, az a baj, hogy ebben a felszólalásban ön megint megsértett egy csomó képviselőt személyében, úgyhogy… (Dr. Völner Pál: 2007-es dátumot említett.  Közbeszólások a Jobbik soraiból.) ez ismét azt eredményezi, képviselő asszony, hogy ugyancsak személyes érintettség címén Völner Pál államtitkár úr kért szót. Parancsoljon, államtitkár úr, öné a szó.

DR. VÖLNER PÁL igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Nem magyarázkodni kívánok, csak képviselő asszony egy 2007-es dátumot említett, én 2006 óta szünetelő ügyvéd vagyok. Köszönöm a figyelmet, elnök úr. (Dr. Varga-Damm Andrea: Völner Ügyvédi Iroda!  Dr. Rétvári Bence: Ennyi volt! Ennyi volt! Matek, matek!  Taps a kormánypártok padsoraiból.)
Felszólalások:   195-202   203-208   209-210      Ülésnap adatai