Készült: 2020.07.11.21:40:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

20. ülésnap (2018.07.20.), 1. felszólalás
Felszólalás oka Ülésnap megnyitása
Felszólalás ideje 3:11


Felszólalások:  Előző  1   1      Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK : (A teremben lévők felállnak, és ezzel köszöntik a választópolgárok közösségét. Amikor az ülést vezető elnök helyet foglal, a teremben lévők is leülnek.) Tisztelt Országgyűlés! Kérem képviselőtársaimat, szíveskedjenek helyüket elfoglalni, munkánkat megkezdjük. Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés negyedik nyári rendkívüli ülésének 3. ülésnapját megnyitom. Tájékoztatom önöket, hogy az ülés vezetésében Vinnai Győző és Szilágyi György jegyző urak lesznek segítségemre.

Köszöntöm kedves vendégeinket és mindenkit, aki figyelemmel kíséri munkánkat.

Tisztelt Országgyűlés! Most határozathozatalokkal folytatjuk munkánkat. Kérem, ellenőrizzék, hogy kártyájukat elhelyeztéke a szavazógépben.

Tisztelt Országgyűlés! Mielőtt a határozathozatalokat megkezdjük, jelenlét-ellenőrzést tartunk. Kérem, most nyomják meg valamelyik szavazógombot. (Szavazás.  Közbekiáltások az ellenzéki padsorokból: Jelen!) Köszönöm.

Megállapítom, hogy 178 fő van jelen, az Országgyűlés határozatképes. Kérem azokat a képviselőtársaimat, akik észlelték, hogy szavazógépük nem működik, azt most jelezzék! (Nincs jelzés.) Ezek szerint minden képviselőtársam szavazógépe működik.

Tisztelt Országgyűlés! Folytatjuk munkánkat. Tájékoztatom önöket, hogy Serkisian Szeván Simon örmény nemzetiségi szószóló még nem vette át mandátumát, így a mandátumigazoláshoz szükséges feltételek nem állnak fenn. Ezért a mandátumigazolásra későbbi ülésünkön kerül sor.

Soron következik a Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről szóló T/503. számú törvényjavaslat zárószavazása. A stabilitási törvény és a házszabály rendelkezései alapján az Országgyűlés elnöke az előterjesztő által benyújtott T/503/854. számú egységes költségvetésitörvény-javaslatot megküldte a Költségvetési Tanács elnökének. A tanács előzetes hozzájárulás megadásáról szóló véleménye T/503/855. számon a hálózaton elérhető.

Köszöntöm Kovács Árpád urat, a Költségvetési Tanács elnökét, akinek a házszabály 36. § (11) bekezdése alapján most megadom a szót 10 perces időkeretben. Öné a szó, elnök úr.
Felszólalások:  Előző  1   1      Ülésnap adatai