Hírek, meghívók, sajtóközlemények

Parlameni Hírek

Fotó: SajtóirodaAz Országgyűlés elnöke, az igazságügyi miniszter és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője 2022-ben is meghirdette a majd három évtizedes múltra visszatekintő európai uniós témával foglalkozó pályázatot. Idén az elmúlt évekhez képest jóval több dolgozat érkezett, összesen hatvan.


Fotó: SajtóirodaA Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) aggodalommal figyeli a térségünk szomszédságában dúló háború tragikus következményeit, a további eszkaláció veszélyeit és szolidaritását fejezi ki a kárpátaljai magyar közösséggel. Az Országgyűlés elnöke a megnyitójában kiemelte: csak egységes magyar nemzet és egységes magyar ügy van. Kövér László aláhúzta: a kárpátaljai magyarság ügye számunkra nem pusztán kisebbségi, hanem a szó legszorosabb értelmében vett egzisztenciális kérdés, mint ahogyan az előttünk álló XXI. században az európai népesség több mint egytizedét kitévő őshonos kisebbségi közösségek ügye sem csak erkölcsi, hanem életbevágó reálpolitikai kérdés is.


Fotó: parlament.huÉletének 76. évében elhunyt Zatykó János az MSZP volt képviselője, Komárom korábbi polgármestere. 1994-től 2010-ig volt az Országgyűlés tagja, az MSZP frakcióvezető-helyettese. A mezőgazdasági bizottság munkájában vett részt.