Hírek, meghívók, sajtóközlemények

Parlameni Hírek

Kordás LászlóKordás László 53 éves korában, hétfőn este hunyt el váratlanul. 2022-ben lett országgyűlési képviselő, a Vállalkozásfejlesztési bizottság alelnöke volt. 2002-2004 között az MSZOSZ alelnöke, 2004-2006 között az első Gyurcsány-kormányban a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, 2012-től a Közmunkás Szakszervezet főtitkára volt, 2015-ben lett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Posztjáról 2021 szeptemberében mondott le, amikor a Demokratikus Koalíció tagja lett.

Az elhunyt képviselőt az Országgyűlés és a DK saját halottjának tekinti, 2023. február 10-én 12:30 órakor helyezik végső nyugalomra a Cinkotai temetőben.

Fotó: SajtóirodaFelavatták Smidt Róbert fafaragó művész Himnusz című domborművét a Barankovics István Irodaházban pénteken. A tölgyfából faragott, öt méter hosszú és két méter magas, mintegy nyolcmázsás táblakép a magyarság történelmének sorsfordító eseményeit jeleníti meg a honfoglalás előtti időszaktól kezdődően az 1956-os forradalomig.

Fotó: SajtóirodaAz elvhűséget emelte ki Barankovics István életművét méltatva az egykori kereszténydemokrata politikus mellszobrának felavatásakor a róla elnevezett országgyűlési irodaházban hétfőn Latorcai János (KDNP) parlamenti alelnök.