Hírek, meghívók, sajtóközlemények

Hajdú Zoltán volt SZDSZ-es, Serfőző András és Lusztig Péter volt MSZP-s képviselőkre emlékezett az Országgyűlés

Virtuális látogatásAz Országház ingyenes virtuális vezetéssel várja az érdeklődőket. 
A 45 perces élőszavas vezetés során az idegenvezető nem az épületből, hanem egy online felület segítségével vezeti körbe a látogatókat. Megtekinthető a díszlépcsőház, a kupolacsarnok, valamint a képviselőházi társalgó és ülésterem. Az online sétára ide kattintva lehet regisztrálni.

Megemlékezés a Felvidékről kitelepítettek emléknapjánÁprilis 12-én emlékezünk meg arról a közel százezer magyarról, akiket a második világháborút követő nagyhatalmi megállapodások következtében szülőföldjükről, a Felvidékről Magyarországra telepítettek át. 

Parlameni Hírek

V4 FehérvárcsurgóKözös álláspont kialakítására törekednek Európa jövőjéről a visegrádi országok - közölte az Országgyűlés elnöke a V4-ek (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország) parlamenti elnökeinek pénteki fehérvárcsurgói találkozóját követően.

2021. június 21-én, hétfőn 9:00 órától az Országház Delegációs termében rendezik meg "A párbeszéd Európa jövőjéről: A digitális Európai Unió kiépítése" elnevezésű konferenciát.Az Igazságügyi

Minisztérium és a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet szervezésében, és az Országgyűlés együttműködésével megrendezésre kerülő konferencián Bánki Erik, az Országgyűlés Gazdasági bizottságának elnöke is részt vesz.

A konferenciát honlapunkon közvetítjük. 

Részletes program itt találhatnak!

Sajtóiroda

EU pályázati díjkiosztó ünnepség az országházbanAz Országgyűlés elnöke, az igazságügyi miniszter és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője által kiírt, több mint negyedszázados múltra visszatekintő európai uniós témájú országgyűlési pályázatra 55 dolgozat érkezett.