Hírek, meghívók, sajtóközlemények

OrszágházVédettségi igazolvánnyal és a védettséget igazoló applikációval rendelkező személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak a könyvtárat május 3-tól, a múzeum tárlatait május 7-től kereshetik fel. Az Új világ hajnalán – Tisza István című időszaki kiállítás 2021. december végéig tekinthető meg. Az Országház május 14-től visszavonásig „újranyitó” jegytípussal várja a látogatókat.

2022. évi költségvetésA törvényjavaslat általános vitáját várhatóan 30 órás időkeretben tartja meg az Országgyűlés. A bizottsági tárgyalásokat, a költségvetési bizottság összefoglaló javaslatát és a részletes vitát követően várhatóan legkésőbb július 14-én elfogadhatóvá válik a törvény.

kitüntetettekAz Országgyűlés elnöke kitüntetésben részesítette az Országgyűlési Őrség tagjait valamint a Belügyminisztérium helyettes rendvédelmi tisztifőorvosát.
 

Parlameni Hírek

V4 FehérvárcsurgóKözös álláspont kialakítására törekednek Európa jövőjéről a visegrádi országok - közölte az Országgyűlés elnöke a V4-ek (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország) parlamenti elnökeinek pénteki fehérvárcsurgói találkozóját követően.

2021. június 21-én, hétfőn 9:00 órától az Országház Delegációs termében rendezik meg "A párbeszéd Európa jövőjéről: A digitális Európai Unió kiépítése" elnevezésű konferenciát.Az Igazságügyi

Minisztérium és a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet szervezésében, és az Országgyűlés együttműködésével megrendezésre kerülő konferencián Bánki Erik, az Országgyűlés Gazdasági bizottságának elnöke is részt vesz.

A konferenciát honlapunkon közvetítjük. 

Részletes program itt találhatnak!

Sajtóiroda

EU pályázati díjkiosztó ünnepség az országházbanAz Országgyűlés elnöke, az igazságügyi miniszter és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője által kiírt, több mint negyedszázados múltra visszatekintő európai uniós témájú országgyűlési pályázatra 55 dolgozat érkezett.