Hírek, meghívók, sajtóközlemények

Európának úgy kell megtalálnia a jövőjét, hogy egyik fele sem kényszeríti a másikra saját élet- és világfelfogását, ez ma az európai egység alfája és ómegája - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Összetartozás emlékhelyének átadásán, csütörtökön Budapesten.

Az Országház előterében, az Alkotmány utca torkolatában készült el az Összetartozás Emlékhelye a Trianoni békediktátum 100. évfordulójára.
A kortárs építészeti és tájépítészeti eszközökkel kialakított emlékmű egy száz méter hosszú, a Kossuth tér felől lejtő négy méter széles sétány, amelynek két oldalfalára a történelmi Magyar Királyság 1913. évi összeírás szerinti 12.485 településnevét vésték. 

Az Országgyűlés elnöke házelnöki érdemjel ezüst fokozatával tüntette ki Sándor Tamás vezérőrnagyot, a Magyar Honvédség Parancsnokságának Különleges Műveleti Haderőnemi szemlélőjét, továbbá dr. Horváth Ádám István r. ezredest, rendőrségi főtanácsost, a Belügyminisztérium Személyügyi Helyettes Államtitkárság, Személyügyi Főosztályának főosztályvezetőjét az Országgyűlési Őrséggel kialakított kiváló együttműködésükért. Házelnöki érdemjel ezüst fokozatával kitüntetésre került az Országgyűlési Őrség állományába tartozó Molnár Zsolt Károly ogy. ezredes, főtanácsos, az Igazgatási és Koordinációs Igazgatóság igazgató-helyettese, aki kimagasló színvonalú szakmai munkájával hozzájárult többek között az eszközbeszerzések, egyenruházati ellátás és kiképzés magas színvonalú végrehajtásához.

Parlameni Hírek

V4 FehérvárcsurgóKözös álláspont kialakítására törekednek Európa jövőjéről a visegrádi országok - közölte az Országgyűlés elnöke a V4-ek (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország) parlamenti elnökeinek pénteki fehérvárcsurgói találkozóját követően.

2021. június 21-én, hétfőn 9:00 órától az Országház Delegációs termében rendezik meg "A párbeszéd Európa jövőjéről: A digitális Európai Unió kiépítése" elnevezésű konferenciát.Az Igazságügyi

Minisztérium és a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet szervezésében, és az Országgyűlés együttműködésével megrendezésre kerülő konferencián Bánki Erik, az Országgyűlés Gazdasági bizottságának elnöke is részt vesz.

A konferenciát honlapunkon közvetítjük. 

Részletes program itt találhatnak!

Sajtóiroda

EU pályázati díjkiosztó ünnepség az országházbanAz Országgyűlés elnöke, az igazságügyi miniszter és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője által kiírt, több mint negyedszázados múltra visszatekintő európai uniós témájú országgyűlési pályázatra 55 dolgozat érkezett.