Készült: 2020.09.24.06:28:42 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

281. ülésnap (2013.05.23.), 170. felszólalás
Felszólaló Dr. Szűcs Lajos (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Önkormányzati és területfejlesztési bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:14


Felszólalások:  Előző  170  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZŰCS LAJOS, az önkormányzati és területfejlesztési bizottság előadója: Mélyen tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Úr! Kedves Képviselőtársaim! A szóban forgó törvényjavaslat a fővárosi kerékpáros közlekedés fejlesztését célozza. A kerékpáros közlekedés mind szélesebb körű elterjesztése a környezetvédelmi szempontok, valamint a fővárosban problémát okozó túlzott közúti forgalom csökkentése szempontjából is elengedhetetlen.

A javaslat ebből kifolyólag rögzíti, hogy a közösségi kerékpáros rendszer személyszállító eszköze közúti járműnek minősül, meghatározza a közösségi kerékpáros rendszer definícióját, kiterjeszti a közösségi kerékpáros rendszer eszközeire a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény elektronikus megfigyelésre vonatkozó szabályait. Valamint lehetőséget ad a helyi önkormányzatnak, hogy a közösségi kerékpáros rendszer létesítését a helyi személyszállítási közszolgáltatások körébe sorolja.

Az önkormányzati és területfejlesztési bizottság a fenti javaslatot 2013. május 21-ei ülésén megtárgyalta, és 16 igen szavazattal, 7 tartózkodó szavazat mellett általános vitára alkalmasnak találta.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  170  Következő    Ülésnap adatai